MADE FOR RESTAURANT Kraków 2022
Konferencja hybrydowa oraz koktajl wieczorny
podczas którego wybierzemy TOP RESTAURATORA w kategorii „HEDONISTA”
24 października 2022
Centrum Konferencyjne ICE
ul. Marii Konopnickiej 17, 30-302 Kraków
12:00 – 22:00
PROGRAM KONFERENCJI
12:00 - 12:10
Przywitanie gości i plan dnia.
Agnieszka Małkiewicz, FOR Solutions
12:10 - 12:15
Miasto Kraków wita restauratorów
Urząd Miasta Krakowa
12:15 - 12:45
Nasza odpowiedzialność i zadanie to HEDONIZM.
Czym to hasło jest dzisiaj w gastronomii, w hotelarstwie, w życiu?
W dobie kryzysu i wojny?
Czym to hasło jest dzisiaj w gastronomii, w hotelarstwie, w życiu?
W dobie kryzysu i wojny?
panel dyskusyjny
Joanna Albin, Fresh Company - eventy kulinarne - prowadzenie debaty
Łukasz Słotwiński, Founder of s2dio
Ewa Mierzejewska, ekspert Dzień Dobry TVN w dziedzinie wnętrz
Zofia Ślotała, stylistka
Igor Charrier, Crevette Mayo
Olga Hinc, Nespresso
Łukasz Słotwiński, Founder of s2dio
Ewa Mierzejewska, ekspert Dzień Dobry TVN w dziedzinie wnętrz
Zofia Ślotała, stylistka
Igor Charrier, Crevette Mayo
Olga Hinc, Nespresso
12:45 - 13:15
Kuchenne Rewolucje bez ogródek. Jak uciec spod "kosy" bankructwa?
panel dyskusyjny
Katarzyna Bednarczykówna, dziennikarka - prowadzenie debaty
Robert Matela, Złota Świnka
Katarzyna Ostrogłowa, Weronika Ostrogłowa, Bistro Brylancik
Liana Gamcemlidze, Gaumarjos
Patryk Wiśniowski, Idziemy w góry
Rafał Lankosz, Unilever Food Solutions
Robert Matela, Złota Świnka
Katarzyna Ostrogłowa, Weronika Ostrogłowa, Bistro Brylancik
Liana Gamcemlidze, Gaumarjos
Patryk Wiśniowski, Idziemy w góry
Rafał Lankosz, Unilever Food Solutions
TOP 10 TWÓRCÓW RESTAURACJI w kategorii HEDONIŚCI
13:15 - 13:35
Prezentacja restauratorów
Daria Pawlewska, KUKBUK
13:35 - 14:30
FOR DATING dla ponad 100 liderów branży
dyskusje przy okrągłych stołach
dyskusje przy okrągłych stołach
Magda Gessler, Restauracja U Fukiera
Tomasz Kalinowski, Hotel Wieniawski Lublin
Piotr Nowakowski, Paweł Olewiński, Pałac Mierzęcin
Daniel Myśliwiec / Aleksandra Skuza, Karakter
Janusz Kotański / Marta Lendzion Kotanska / Witold Kotański, SeaFood Station
Agnieszka i Stanisław Szpilowscy, Dziurka od Klucza, La Sirena oraz Arigator Ramen Shop
Piotr Klimczak, JOEL Sharing Concept
Mirosław i Maciej Gaczorek, Nosalowy Dwór Zakopane
Alicja i Alon Than, Omakase by Alon
Piotr Dorak, Nocny Market
Tomasz Kalinowski, Hotel Wieniawski Lublin
Piotr Nowakowski, Paweł Olewiński, Pałac Mierzęcin
Daniel Myśliwiec / Aleksandra Skuza, Karakter
Janusz Kotański / Marta Lendzion Kotanska / Witold Kotański, SeaFood Station
Agnieszka i Stanisław Szpilowscy, Dziurka od Klucza, La Sirena oraz Arigator Ramen Shop
Piotr Klimczak, JOEL Sharing Concept
Mirosław i Maciej Gaczorek, Nosalowy Dwór Zakopane
Alicja i Alon Than, Omakase by Alon
Piotr Dorak, Nocny Market
HEDONISTYCZNE DEGUSTACJE
14:30 - 14:45
14:30 - 14:45
Sztuczki, aby Twój gość pokochał jedzenie przy Twoim stole.
life hack
Piotr Przybylak, Bela Mesa
Szef kuchni - degustacja i opowieść - czym jest hedonizm?
degustacje
Tomasz Łagowski / David Gaboriaud, Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere
Dawid Grucel, Chefs Atelier
Dawid Grucel, Chefs Atelier
Barman - degustacja i opowieść - czym jest hedonizm?
degustacje
Dawid Wróblewski, Mercy Brown
Piotr Sajdak, Stowarzyszenie Polskich Barmanów
Piotr Sajdak, Stowarzyszenie Polskich Barmanów
14:45 - 15:05
Biznesowy Networking
15:05 - 15:20
Jak HORECA zbuduje odporność biznesu przez tworzenie i działanie społeczności? Idea cyrkularnych sieci współpracy.
Circular communities and integration of resources. How HORECA sector can build business resilience?
wykład
Katarzyna Młynarczyk, Rebread Upcycled Food, Handelek, Socjomania
Ewa Rzeszowska, EIT FOOD
Ewa Rzeszowska, EIT FOOD
15:20 - 15:50
Horeca Leaders of change - circularity as an approach to creating Horeca business. Perspective and good practices from international community.
panel interaktywny
Katarzyna Młynarczyk, Rebread Upcycled Food, Handelek, Socjomania - prowadzenie dyskusji
Ewa Rzeszowska, EIT FOOD - prowadzenie dyskusji
Carlos Henriques, Restaurant Nolla (Helsinki)
Filip Lundin, Restaurant Sopköket (Stockholm)
Marek Cynowski, Rebel Tang
Ewa Rzeszowska, EIT FOOD - prowadzenie dyskusji
Carlos Henriques, Restaurant Nolla (Helsinki)
Filip Lundin, Restaurant Sopköket (Stockholm)
Marek Cynowski, Rebel Tang
15:50 - 16:00
"Mówią jaskółki, że niedobre są spółki" – o formach organizacyjno-prawnych prowadzenia działalności gospodarczej. Optymalizacja w dobie zaciskania pasa.
Prelekcja
Bartłomiej Małkiewicz, Morawski & Wspólnicy Kancelaria Prawna
16:00 - 16:30
Poradnik oszczędnego restauratora.
,,10 Cost Saving Lifehacks” cz. 3
"Tylko spokój nas uratuje", czyli jak rozsądnie i bez paniki podejść dzisiaj do robienia biznesu w branży HORECA?
,,10 Cost Saving Lifehacks” cz. 3
"Tylko spokój nas uratuje", czyli jak rozsądnie i bez paniki podejść dzisiaj do robienia biznesu w branży HORECA?
Strategiczny panel dyskusyjny Winterhalter i Rational
Marcin Wajda, Winterhalter Polska - prowadzenie dyskusji
Maciej Wroński, Rational
Adam Morawski, Morawski & Wspólnicy Kancelaria Prawna
Jacek Wojciechowicz, Towarzystwo Ekonomistów Polskich
Emil Hołubiczko, Międzymiastowa, Prozak 2.0, Molam, Bezogródek, Bubble Toast, Hype Park i inne
Alicja Bączyk, TAG
Maciej Wroński, Rational
Adam Morawski, Morawski & Wspólnicy Kancelaria Prawna
Jacek Wojciechowicz, Towarzystwo Ekonomistów Polskich
Emil Hołubiczko, Międzymiastowa, Prozak 2.0, Molam, Bezogródek, Bubble Toast, Hype Park i inne
Alicja Bączyk, TAG
16:30 - 16:50
Twarde rozwiązania na twarde czasy! Liczby i Kalkulacje.
Relacja ze spotkań w strefie optymalizacji Wintherhalter i Rational. Najtrudniejsze pytania.
Marcin Wajda, Winterhalter
Liczby i kalkulacje.
Surge Social
Katarzyna Siekierska, tiptip
Maciej Wroński, Rational
Mariusz Piórkowski, MojStolik.pl
Katarzyna Siekierska, tiptip
Maciej Wroński, Rational
Mariusz Piórkowski, MojStolik.pl
HEDONISTYCZNE DEGUSTACJE
16:50 - 17:05
16:50 - 17:05
Sztuczki, aby Twój gość pokochał jedzenie przy Twoim stole.
expirience life hack
Piotr Przybylak, Bela Mesa
Szef kuchni - degustacja i opowieść - czym jest hedonizm?
degustacje
Adriana Wójcikowska, Filo (Kraków)
Mateusz Malinowski, Restauracja Marilor
Janusz Garncarczyk, Lemon Resort SPA
Tomasz Tracz, Folga
Mateusz Malinowski, Restauracja Marilor
Janusz Garncarczyk, Lemon Resort SPA
Tomasz Tracz, Folga
Barman - degustacja i opowieść - czym jest hedonizm?
degustacje
Grzegorz Pikulski, NEON
Piotr "Baranek" Baran, NEON
Piotr "Baranek" Baran, NEON
17:05 - 17:30
Biznesowy Networking
BIZNES
17:30 - 18:00
TURYSTA W RESTAURACJI.
Jak po pandemii sprawnie współpracować z branżą turystyczną i zarabiać? - wskazówki dla restauratorów.
Panel dyskusyjny
Szymon Gatlik, przewodnik kulinarny po Krakowie - prowadzenie debaty
Marcin Mączyński, Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego
Jurek Ubik, Promenada TOUR Operator
Ofka Piechniczek, Prohibicja, Morski Zając
Adam Bartczak, Sukiennice, Pod Wawelem
Marcin Mączyński, Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego
Jurek Ubik, Promenada TOUR Operator
Ofka Piechniczek, Prohibicja, Morski Zając
Adam Bartczak, Sukiennice, Pod Wawelem
18:00 - 18:30
Czy my jako branża naprawdę jesteśmy skazani na kiepskich pracowników?
Nie. Rozwiązania dla odważnych.
panel dyskusyjny
Kuba Janicki, Pierwszy Serwis - prowadzenie debaty
Marcin Cieślikowski, aplikacja WorkInn.; Masters Catering
David Gaboriaud, Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere
Iwona Niemczewska , San Pellegrino
Krystian Zalejski, Chefs Atelier
Marcin Cieślikowski, aplikacja WorkInn.; Masters Catering
David Gaboriaud, Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere
Iwona Niemczewska , San Pellegrino
Krystian Zalejski, Chefs Atelier
HEDONISTYCZNE DEGUSTACJE
18:30 - 18:45
18:30 - 18:45
Sztuczki, aby Twój gość pokochał jedzenie przy Twoim stole.
life hack
Piotr Przybylak, Bela Mesa
Szef kuchni - degustacja i opowieść - czym jest hedonizm?
degustacje
Roman Pawlik, Regale Bar & Restaurant w Hotel Saski Curio Collection by Hilton
Sylwia Stachyra, CookShe by Sylwia Stachyra Stahira Group
Miłosz Kowalski, Restauracja ZOOM w hotelu Hyatt Place (Krakow)
Sylwia Stachyra, CookShe by Sylwia Stachyra Stahira Group
Miłosz Kowalski, Restauracja ZOOM w hotelu Hyatt Place (Krakow)
świetujemy urodziny
Wojciech Kaza, Bursztynowa Bistro (Warszawa)
Barista - degustacja i opowieść - czym jest hedonizm?
degustacje
Piotr Kawicki, Nespresso
19:00 - 19:30
Biznesowy Networking
KOKTAJL - WIECZORNA CZĘŚĆ OFICJALNA
19:30 - 22:00
20 urodziny SKARBÓW SEROWARA i sera BURSZTYN.
Świętujemy.
Świętujemy.
Paweł Gaca, Wiceprezes Zarządu Spomlek
Wielki Finał TOP 10 Restauratorów Made For Restaurant,
edycja Hedoniści 2022
edycja Hedoniści 2022
Agnieszka Małkiewicz, FOR Solutions
REJESTRACJA I SPRZEDAŻ BILETÓW NA KONFERENCJĘ
PARTNERZY
To dzięki nim robimy konferencję! Wspierają nas Partnerzy, którzy dołączają do naszych działań swoje cegiełki wiedzy i doświadczeń. Prezentujemy ich propozycje rozwiązań w czasie 3 edycji wydarzeń MADE FOR Restaurant w 2022 r. oraz w naszych kanałach mediowych.
ORGANIZATOR
PARTNER
PARTNERZY MERYTORYCZNI
PARTNERZY STRATEGICZNI
PARTNERZY BIZNESOWI
PARTNERZY MEDIALNI
PARTNERZY KOMUNIKACYJNI
BĄDŹ NA BIEŻĄCO
Zapisz się na wydarzenie na Facebooku Konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant – Hedonist, 24.10 Kraków lub dołącz do nas na Instagramie, a będziesz na bieżąco ze wszystkimi informacjami.
KONTAKT
[WP-Coder id=”3″]