M A D E FOR RESTAURANT, 28 marca 2022 r.
Novotel Centrum Warszawa,
12:00 – 22:00
Konferencja hybrydowa oraz koktajl wieczorny
PROGRAM KONFERENCJI
12:00 - 12:10
Przywitanie
Przywitanie gości i plan dnia.
Przywitanie gości i plan dnia.
Agnieszka Małkiewicz, FOR Solutions
12:10 - 12:20
Odpowiedzialność - czym jest dzisiaj w branży HORECA?
Wojciech Kęsik, Dyrektor Generalny hotelu Novotel Warszawa Centrum
12:20 - 12:30
TOP 50 Polskich Restauratorów - Ranking FORBES i FOR SOLUTIONS
Prezentacja zasad listy TOP 50 Restauratorów
Katarzyna Dębek , FORBES
12:30 - 13:15
Nowy Ład, czy Nieład? Co czeka restauracje w 2022 roku? - zmiany na rynku, w prawie, finanse, mikro- i makroekonomia.
Panel dyskusyjny przygotowany we współpracy z FORBES
Katarzyna Dębek, FORBES - prowadzenie debaty
Adriana Głuchowska, AUDITOR, konsultantka dla klientów Bunge Polska i Akademii Mistrza
Aleksandra Batko, Liebherr, Sales Manager Gastronomy, Austria, East and Southeast Europe
Marcin Mączyński, Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego
Małgorzata Starczewska-Krzysztoszek, Uniwersytet Warszawski
Daniel Pawełek, Ferment Group, Kieliszki na Próżnej, Le Braci, Butchery & Wine i inne
Adriana Głuchowska, AUDITOR, konsultantka dla klientów Bunge Polska i Akademii Mistrza
Aleksandra Batko, Liebherr, Sales Manager Gastronomy, Austria, East and Southeast Europe
Marcin Mączyński, Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego
Małgorzata Starczewska-Krzysztoszek, Uniwersytet Warszawski
Daniel Pawełek, Ferment Group, Kieliszki na Próżnej, Le Braci, Butchery & Wine i inne
TOP 10 ODPOWIEDZIALNYCH TWÓRCÓW RESTAURACJI
13:15 - 14:45
Bench Mark
Agnieszka i Marcin Kręgliccy, Meltemi, Santorini, El Popo, Chianti, Opasły Tom i Catering Kręgliccy, Warszawa
Prezentacje TOP10
prezentacje
Łukasz Dmochowski, Ewa Zaprasza, Sasino
Arletta i Grzegorz Ziemian, Taproom Browar Stu Mostów, Sklep - piekarnia Browaru Stu Mostów, Browar Stu Mostów, Wrocław
Olaf Makiewicz, Hotel Olandia, Prusim
Kasia Pilitowska i Zosia Pilitowska , Ranny Ptaszek, Hummus Amamamusi, Kraków
Debata - komentarz ekspercki:
Daria Pawlewska, Kukbuk - prowadzenie debaty
TOP Restauratorzy
Emilia Pożarowszczyk, SM Spomlek, Skarby Serowara
Arletta i Grzegorz Ziemian, Taproom Browar Stu Mostów, Sklep - piekarnia Browaru Stu Mostów, Browar Stu Mostów, Wrocław
Olaf Makiewicz, Hotel Olandia, Prusim
Kasia Pilitowska i Zosia Pilitowska , Ranny Ptaszek, Hummus Amamamusi, Kraków
Debata - komentarz ekspercki:
Daria Pawlewska, Kukbuk - prowadzenie debaty
TOP Restauratorzy
Emilia Pożarowszczyk, SM Spomlek, Skarby Serowara
14:45 - 14:50
Kinley Mixology Club
Zaproszenie na warsztat degustacyjny
Przemysław Bocian, Kita Koguta, ambasador Kinley Mixology Club
14:50 - 15:10
Biznesowy Networking
15:10 - 15:40
„Konflikt zbrojny za wschodnią granicą, a kondycja branży gastro w Ukrainie i w Polsce. Co jeszcze możemy zrobić?”
Katarzyna Bednarczykówna, dziennikarka związana, m.in. z Gazetą Wyborczą - prowadzenie debaty
Dmitriy Babak, Rest.Baczewskich i Browar Warszawski
Maciej Nowak, krytyk kulinarny
Dmitriy Babak, Rest.Baczewskich i Browar Warszawski
Maciej Nowak, krytyk kulinarny
15:40 - 16:20
Zrównoważenie w biznesie: Opłacalność gospodarki cyrkularnej w restauracji, czyli jak oszczędzić firmę i środowisko?
wykład
Jakub Emanuel Malec, AccorInvest
panel interaktywny pod patronatem EIT FOOD
Katarzyna Młynarczyk, Handelek, Rebread, Socjomania - prowadzenie
Rafał Lankosz, Unilever Food Solutions
Adrian B. Bęben, szef kuchni i restaurator, Oda Bistro
Karol Komorowski, Długie Fermentacje Karola Komorowskiego
Rafał Lankosz, Unilever Food Solutions
Adrian B. Bęben, szef kuchni i restaurator, Oda Bistro
Karol Komorowski, Długie Fermentacje Karola Komorowskiego
16:20 - 17:00
10 “Cost Saving Lifehacks” dla każdej restauracji.
High Tech. O czym powinien wiedzieć każdy odpowiedzialny restaurator, aby dzisiaj trzymać na wodzy koszty?
High Tech. O czym powinien wiedzieć każdy odpowiedzialny restaurator, aby dzisiaj trzymać na wodzy koszty?
strategiczny, interaktywny panel dyskusyjny Wintherhalter i Rational
Marcin Wajda, Winterhalter - prowadzenie dyskusji
Maciej Wroński , Rational
Marcin Wachowicz, Aioli, Banjaluka, SingSing
Piotr Jurga, AmRest, KFC
Patryk Jędrusik, Hotel Rubin
Maciej Wroński , Rational
Marcin Wachowicz, Aioli, Banjaluka, SingSing
Piotr Jurga, AmRest, KFC
Patryk Jędrusik, Hotel Rubin
17:00 - 17:15
Jak zmotywować kelnera i uwolnić restauratora od odpowiedzialności za napiwki? TIPTIP
wywiad
Artur Jarczyński, Der Eleffant, Otto Pompieri
17:15 - 17:20
Kinley Mixology Club
zaproszenie na warsztat degustacyjny
Przemysław Bocian, Kita Koguta, ambasador Kinley Mixology Club
17:20 - 17:50
Biznesowy Networking
TOP 10 ODPOWIEDZIALNYCH TWÓRCÓW RESTAURACJI
17:30 - 19:05
Prezentacje TOP10
prezentacje
Aleksandra i Jacek Dojnikowscy, Bułkę przez Bibułkę, PollyPizza, Warszawa
Filip Weka, The Farm, Warszawa
Beniamin Bielecki, Bibenda, Warszawa
Michał Juda, Youmiko Vegan Sushi, Warszawa
Paweł Anders, The Cork, Wrocław
Debata - komentarz ekspercki:
Daria Pawlewska, Kukbuk - prowadzenie debaty
TOP Restauratorzy
Filip Weka, The Farm, Warszawa
Beniamin Bielecki, Bibenda, Warszawa
Michał Juda, Youmiko Vegan Sushi, Warszawa
Paweł Anders, The Cork, Wrocław
Debata - komentarz ekspercki:
Daria Pawlewska, Kukbuk - prowadzenie debaty
TOP Restauratorzy
19:05 - 19:10
Kinley Mixology Club
zaproszenie na warsztat degustacyjny
Przemysław Bocian, Kita Koguta, ambasador Kinley Mixology Club
19:10 - 19:30
Biznesowy Networking
KOKTAJL - WIECZORNA CZĘŚĆ OFICJALNA
dla TOP Twórców Restauracji
dla TOP Twórców Restauracji
19:30 - 22:00
TOP 10 MADE FOR Restaurant 2022, Responsibility
ogłoszenie wyników konkursu o stypendium biznesowe
Agnieszka Małkiewicz, FOR Solutions
TOP 50 Polskich Restauratorów - Ranking FORBES i FOR SOLUTIONS.
uhonorowanie zwycięzców
Katarzyna Dębek, FORBES
Część nieoficjalna
REJESTRACJA I BILETY
PARTNERZY
To dzięki nim robimy konferencję! Wspierają nas Partnerzy, którzy dołączają do naszych działań swoje cegiełki wiedzy i doświadczeń. Będziemy prezentować ich propozycje rozwiązań w czasie 3 edycji wydarzeń MADE FOR Restaurant w 2022 r. oraz w naszych kanałach mediowych.
ORGANIZATOR
PARTNER ORGANIZACYJNY
PARTNERZY MERYTORYCZNI
PARTNERZY STRATEGICZNI
PARTNERZY BIZNESOWI
PARTNERZY MEDIALNI I KOMUNIKACYJNI
BĄDŹ NA BIEŻĄCO
Zapisz się na wydarzenie na FB Konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant – RESPONSIBILITY, Warszawa lub dołącz do nas na Instagramie, a będziesz na bieżąco ze wszystkimi informacjami.
[WP-Coder id=”3″]