Business Party
INNOWACJE – PROWOKACJE?
INNOWACJE – PROWOKACJE to wieczorne Business Party, którego bohaterami będą opowieści i przekąski 6 wybitnych szefów kuchni, prowokacyjne drinki od 5 mistrzów miksologii oraz wina i sery – znany i popularny duet zaaranżowany przez znawców tematu. Na spotkanie MADE FOR Restaurant zapraszamy 21 października 2019 r. do hotelu Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront w Gdyni. Po raz pierwszy Partnerem Strategicznym trójmiejskiej konferencji jest Miasto Gdynia.
Podczas wieczoru zapraszamy do odkrycia 3 sekcji, w których nasi partnerzy zadbają o niezapomniane doznania smakowe.
FOOD
6 wybitnych szefów kuchni, którzy przeniosą na talerze trendy z kulinarnego świata.
W menu pojawi się ZERO WASTE, VEGE/VEGAN oraz PRODUKT LOKALNY.
Philippe
Abraham
Petit Paris Philippe Abraham Restaurant
Nazywam się Philippe Abraham urodziłem się 19 lutego 1974 r. w Orleans w centralnej części Francji.
Nau
czytaj więcej >
Philippe Abraham
Petit Paris Philippe Abraham Restaurant
Nazywam się Philippe Abraham urodziłem się 19 lutego 1974 r. w Orleans w centralnej części Francji. Naukę gotowania rozpocząłem po ukończeniu 16 lat w restaurcja ‘’Le Relais de la Forge”” Tuż po studiach zdobywałem doświadczenie w wielu renomowanych restauracjach między innymi : La Ferme Saint Simeon z 1* Goumard Prunier z 2* oraz .Taillevent z 3* Michelin. Do Polski przybyłem w 2002 r. i przez 4 lata obejmowałem stanowisko Szefa Kuchni w pięciogwiazdkowym hotelu „Dwór Oliwski”. W roku 2006 otworzyłem pierwszą własną restaurację o nazwie „Petit Paris” w Gdyni, zaś po trzech latach pod tym samym szyldem drugą w Sopocie. W mojej restauracji serwuje dania tradycyjnej kuchni francuskiej jak i własnego autorstwa. Moim ulubionym zwrotem jest „Oui chef”.
Jan
Kilański
NEON
Swoją drogę z gotowaniem, zacząłem w stołecznych restauracjach. Kulinarnie dojrzewałem gotując w gwiazd
czytaj więcej >
Jan Kilański
NEON
Swoją drogę z gotowaniem, zacząłem w stołecznych restauracjach. Kulinarnie dojrzewałem gotując w gwiazdkowych rstauracjach w Hiszpanii, Santceloni(**) w Mardycie oraz Dos Cielos(**) w Barcelonie. Obecnie w swojej pracy staram się łączyć i mieszać kuchnię polską z kuchniami azjatyckimi, szukając wspólnych mianowników, analogicznych połączeń, lub tworząć całkowicie nowe. Fascynuje mnie kuchenne rzemiosło, każdego staram się je szlifować i rozwijać.
JACEK
KOPROWSKI
Fino
Jacek Koprowski - nie lubi nudy w kuchni, dlatego zaskakuje gości nieoczywistymi, kreatywnymi połączeniami
czytaj więcej >
JACEK KOPROWSKI
Fino
Jacek Koprowski - nie lubi nudy w kuchni, dlatego zaskakuje gości nieoczywistymi, kreatywnymi połączeniami na talerzu. Z miksu jego talentu, pasji i perfekcjonizmu powstają dania, które zachwycają smakiem i wyglądem. Wzorem idola Massimo Bottury pozwala sobie na odrobinę ekstrawagancji w gotowaniu. Dba nie tylko o wysoki poziom kuchni ale także o przyjazną i swobodną atmosferę współtworząc Osterię Fino w Gdyni jak i Restaurację Fino w Gdańsku.
Rafał
Koziorzemski
Biały Królik
Rafał Koziorzemski urodził się 1988 roku, w Polsce w miejscowości Nowe Miasto Lubawskie. Jest to kucharz z
czytaj więcej >
Rafał Koziorzemski
Biały Królik
Rafał Koziorzemski urodził się 1988 roku, w Polsce w miejscowości Nowe Miasto Lubawskie. Jest to kucharz z zasadami i charakterem, którego cechuje wielka determinacja i poświęcenie w dążeniu do celu. Rafał to także laureat światowego konkursu The Best Chef Raising Star Awards 2017 jak również zwycięzca International CHEF Culinary Cup 2018. Jego kulinarna przygoda rozpoczęła się, kiedy miał zaledwie 17 lat. Pracował w restauracjach i hotelach w kraju i zagranicą, zdobywając coraz większe doświadczenie oraz szacunek i pokorę wobec zawodu szefa. Tu konieczna jest ciężka praca, ciągły rozwój i samodoskonalenie. Jego kunszt kulinarny dostrzegli artyści malarze tacy jak Zora Mann czy też znany i ceniony artysta Pedro Martin Rojo, dla których miał przyjemność gotować w Niemczech czy też w Szwajcarii. Rafał specjalizuje się w kuchni lokalnej, uwielbia nietuzinkowe, zaskakujące, kontrowersyjne połączenia smakowe i pracę z owocami morza. Umiejętnościami kulinarnymi dzieli się nie tylko ze swoim zespołem, ale i z aspirującymi kucharzami, dla których przeprowadza szkolenia czy staże. Ten utalentowany kucharz, z uporem, poświęceniem i pasją konsekwentnie dąży do ciągłego doskonalenia warsztatu, co przekłada się na jego dania. Jako zwolennik kuchni tradycyjnej z nowoczesnymi akcentami, Rafał uwielbia wdrażać nowe techniki gotowania. Od 2015 roku związany jest z restauracją Biały Królik w Gdyni, gdzie początkowo pracował jako Sous Chef, by pod koniec 2018 roku objąć stanowisko Head Chefa. Tu eksploruje receptury Kaszub, Kociewia, Żuław i Mierzei Wiślanej, które opracowuje w autorski sposób w ramach menu degustacyjnego. Rafał wspiera lokalne gospodarstwa i producentów, znany jest też z zamiłowania do miejscowych inicjatyw z zaprzyjaźnionymi pomorskimi szefami. Jedna z nich to stworzony w 2019 roku Chef’s Collective czyli cykl kolacji na 8 rąk przygotowywanych przez 4 szefów w ich 4 restauracjach. Taka współpraca uskrzydla go i działa na niego budująco, życzyłby sobie więcej tego typu projektów czy też takich wymian kulinarnej energii. Na co dzień Rafała nieustannie bawi i inspiruje cytat z James’a Joyce’a: „Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy”. Na tym właśnie polega prawdziwa sztuka kulinarna – to oscylowanie między pięknem, artyzmem i kunsztem a ciemną stroną mocy 🙂 Więcej informacji o Rafale można znaleźć na jego profilu FB: www.facebook.com/smakmiasta
JAROSŁAW
UŚCIŃSKI
Instytut Kulinarny Transgourmet
Prezes zarządu OSSKiC, szef kuchni i szef wielokrotnie nagradzanej medalami Narodowej Kadry Kucharzy Junioró
czytaj więcej >
JAROSŁAW UŚCIŃSKI
Instytut Kulinarny Transgourmet
Prezes zarządu OSSKiC, szef kuchni i szef wielokrotnie nagradzanej medalami Narodowej Kadry Kucharzy Juniorów oraz trener reprezentacji BBQ, która zdobyła m.in. tytuł Mistrza Świata za sos BBQ podczas mistrzostw Jack Daniels w USA. Szefował kuchni Marconi w hotelu Bristol, restauracji 99 w Warszawie, aktualnie prowadzi restaurację Moonsfera na dachu Centrum Olimpijskiego w Warszawie. Potrawami jego autorstwa zachwycały się gwiazdy sportu, kina, koronowane głowy oraz Prezydent RP i jego goście.
Paweł
Stawicki
Mercato
Swoją przygodę w kuchni rozpoczynał w sopockich restauracjach i hotelach. Jednak najbardziej ukształtował
czytaj więcej >
Paweł Stawicki
Mercato
Swoją przygodę w kuchni rozpoczynał w sopockich restauracjach i hotelach. Jednak najbardziej ukształtowało go doświadczenie, zdobyte w restauracjach rekomendowanych przez Michelin takich jak THE GREENHOUSE (2 gwiazdki Michelin), MAAEMO (3 gwiazdki Michelin) czy warszawskim ATELIER AMARO (1 gwiazdka Michelin). Dania autorskiej kuchni Chefa Pawła Stawickiego są nowoczesne, proste i bazują na sezonowych składnikach od lokalnych dostawców. Cały czas jednak motywem przewodnim jest klasyka. Nieprzypadkowo charakter dań bardzo dobrze uzupełnia modernistyczny, a zarazem elegancki wystrój restauracji. Paweł na co dzień otacza się wspaniałym 28 osobowym zespołem, bez którego wyjątkowe kreacje nie byłyby możliwe. Restauracja i jej zespół w ciągu pięciu lat zdobyli wiele nagród i wyróżnień. Tu przytaczamy tylko wybrane najbliższe naszemu sercu nagrody: W 2019 r. Paweł Stawicki wraz z Marcinem Mildą i Łukaszem Pęcarskim, z którymi pracuje na co dzień w naszej restauracji wygrali konkurs Archimagirus Tradycja&Nowoczesność. Ponadto, w tym samym roku szef Stawicki został nominowany do nagrody Szefa Roku według &Gault&Millau. Rok 2016 rozpoczęło zwycięstwo zespołu Mercato w składzie Nina Nawrocka i Paweł Stawicki w Mistrzostwach Polski w Deserach „Expo Sweet”. W 2015 Gault&Millau uznał Restaurację Mercato za jedną z 10 najlepszych restauracji w Polsce, nagradzając ją 3 czapkami kucharskimi i 15 punktami. Mercato jako jedyna restauracja w Trójmieście została nagrodzona w 2013 roku za najlepszą kartę win przez magazyn Wine Spectator. W 2015 roku uhonorowana została nagrodą Award of Excellence 2015 za najlepszą kartę win jako jedna z dwóch restauracji w Trójmieście. Restauracja Mercato w 2012 zdobyła I miejsce w trzech z czterech możliwych kategoriach konkursu na najlepszą restaurację w Polsce, Wine & Food Noble Night, w tym najbardziej prestiżową nagrodę wieczoru – wyróżnienie tylko jednej, najlepszej restauracji za całokształt osiągnięć przez profesjonalne międzynarodowe jury.
WINO I SERY
Degustacja win innowacyjnych i tradycyjnych połączona z degustacją serów. Starannie wyselekcjonowane produkty pozwolą na eksperymentalne łączenie smaków i odkrycie połączeń, które zaskoczą najbardziej wymagające podniebienia. Wina i sery przygotowali nasi partnerzy – Wine Direct oraz Skarby Serowara.

BILETY
Chciałbyś rozwinąć sieć branżowych kontaktów, ale nie udało Ci się dotrzeć na konferencję MADE FOR Restaurant? Dołącz do nas na Wieczorne Business Party i wykorzystaj siłę networkingu!
Dla osób, które nie uczestniczyły w konferencji istnieje możliwość zakupu biletu wyłącznie
na Wieczorne Business Party w cenie 150 zł / netto.
Dla uczestników konferencji MADE FOR Restaurant
– WSTĘP WOLNY
PARTNERZY WIECZORU








[WP-Coder id=”3″]