Konferencja
ANDERSIA HOTEL & SPA POZNAŃ, a member of Radisson Individuals
oraz
After Party
CityPark Poznań: Restauracja CUCINA 88, Whisky Bar 88
19 listopada 2024 r.
11:30 - 24:00
Konferencja hybrydowa
Ogłoszenie TOP RESTAURATORÓW w kategorii Open to Technology&Digital
Kulinarne SHOW „Maszyny kontra Romantyzm”
After Party
Już 19 listopada podczas MADE FOR RESTAURANT w Poznaniu odważnie i szczerze rozliczymy się z rzeczywistością, która romantyczną restaurację zmienia w futurystyczną maszynę opartą na AUTOMATYZACJI.
Nie zaszkodzi powtórzyć: AUTOMATYZACJI – to słowo nielubiane, stojące w poprzek romantycznym ideom (a my jesteśmy przecież wybitnymi romantykami), słowo na brzmienie którego niektórym restauratorom jeży się włos, gdyż wraz z nim spodziewają się najgorszego: orwellowskiej dystopii i gastro-Matrixu! Jeśli tak się stanie, to którą pigułkę połkniecie? Niebieską czy czerwoną? Romantyczna, czy pragmatyczną? Zdecydujesz po naszej konferencji, jak poznasz NEW RULES.
Podczas dwóch edycji MADE FOR RESTAURANT 2024 definiujemy NEW RULES.
Jesienią w Poznaniu, zmierzymy się z rewolucją technologiczną, uwspółcześnionym manifestem "Miasto, masa, maszyna" Tadeusza Peipera. Siądziemy do rozmów o AUTOMATYZACJI: z zapałem futurystów i – już w przeciwieństwie do nich – z szacunkiem dla tradycji, a przede wszystkim z myślą o dobrostanie człowieka w zautomatyzowanym biznesie. A to wszystko zerkając na Zachód, o czym już wkrótce.
Prowadzenie restauracji jest biznesem romantycznym z perspektywy budowania relacji międzyludzkich i tworzenia nowych doświadczeń smakowych, ale już mało romantycznym w kontekście umiejętności przetrwania na rynku. Ten romantyczny biznes może funkcjonować tylko dzięki nieromantycznym rozwiązaniom. Po mojej wizycie w Chicago na targach National Restaurant Association Show 2024, gdzie pojechałam na zaproszenie pana Artura Jarczyńskiego, zrozumiałam, że w Polsce biznesy restauracyjne prowadzi się przede wszystkim z pasji i dla pasji – w Stanach natomiast biznes jest prowadzony dla biznesu. Czyli, nazywając rzeczy po imieniu, dla zysku. A co w obecnych czasach jest wytrychem, który otwiera drzwi do sukcesu i pieniędzy? W MADE FOR RESTAURANT znamy odpowiedź. To AUTOMATYZACJA.
Już widać, że ten rok zmienia reguły gry: biznesowe, społeczne, polityczne, prawne i technologiczne - a skoro tak, my wychodzimy im naprzeciw i ogłaszamy koniec starych zasad!
Do dzieła
Agnieszka Małkiewicz
Prezes FOR Sp. z o.o.
organizatorka 26 edycji MADE FOR RESTAURANT
SHOW KULINARNE Przemyśleć talerz. OdNowa
Marcin Łukasiewicz, twórca Drinks2cash.com
Sztuczna inteligencja w gastro: ułatwienie pracy, czy koszmar rodem z Matrixa i Orwella?
Marek Cynowski, współzałożyciel Rebel Tang
Tajne życie restauracji on-line – co każdy restaurator wiedzieć powinien?
Andrzej Hermann, dyrektor sprzedaży Chefs Culinar Polska
On po cichu przejmuje rynek gastro. Trend convenience – to nowa jakość gastronomii czy raczej spadek jakości?
„Perpetuum Mobile” –
Warszawa, 23 kwietna 2024 r.
„Automatyzacja” –
Poznań, 19 listopada 2024 r.
RESTAURACJE
HOTELE
CATERING itp.
PARTNERZY
EKSPERCI
GOŚCIE VIP
MEDIA
Skontaktuj się z nami w celu uzyskania akredytacji
Pytania dotyczące rejestracji prosimy kierować na adres: Magdalena Sławińska ms@forsolutions.pl
Spadająca inflacja, większa stabilność podatkowa, wzrastające dochody ludności to czynniki, które powinny sprzyjać biznesowi restauracyjnemu w Polsce – ale czy realnie przekłada się to na rozwój branży i rentowność biznesu? Czy rosnące ceny żywności i 7% VAT bardzo szkodzą branży? Zeszłoroczne badanie branżowe pokazało, że głównym problemem i wyzwaniem dla menadżerów restauracji to pracownicy (ich dostępność, oczekiwania finansowe i podejście do pracy). Tegoroczny pomiar pokaże czy nadal jest to numer 1 problemów. Branża restauracyjna ciągle doświadcza zmian. Jakie są trendy branżowe 2024, czy pojawiły się nowe hot tematy, to pokaże tegoroczne badanie nastrojów realizowane przez ARC Rynek i Opinia dla FOR.
INAUGURACJA RAPORTU 2024 JUŻ NA KONFERENCJI W POZNANIU, a tymczasem:
AUTOMATYZACJA - Maszyny kontra Romantyzm |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
11:30 - 11:40 |
Muzyczne inspiracje
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
11:40 - 12:00 |
Przywitanie gości i plan dnia
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Agnieszka Małkiewicz - Made For Restaurant Zapraszamy na AFTER PARTY - co, jak, kiedy? Ziemowit Majewski - CityPark Poznań |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
12:00 - 12:05 |
Welcome finger food. Trend convinience w praktyce - idea versus smak.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
AKROBATYKA BIZNESOWA |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
12:05 - 12:10 |
Badanie i raport MADE FOR RESTAURANT - inauguracja 2024/25 rok
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
12:10 - 12:40 |
Panel dyskusyjny
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
12:40 - 12:45 |
Nowelizacje i innowacje prawne. Co nowoczesny restaurator musi wiedzieć w 2024?
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
RESTAURACJA ROMANTYCZNA |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
13:35 - 13:45 |
Projektowanie nowoczesnego menu roślinnego w restauracji – 3 zasady
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
13:45 - 13:55 |
Lokalność na nowo. Wariacje kulinarne na temat oleju rzepakowego serwują piekarz, kucharz.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
13:55 - 13:57 |
Produkt premium w restauracji: kawior i szampan vs. trendy w profesjonalnej gastronomii.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
13:57 - 14:30 |
Kuchnia pełna dobrej energii
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
13:57 - 14:30 |
RELAKS i BIZNESOWY NETWORKING
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
AUTOMATYZACJA - TAK CZY NIE? |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
15:40 - 15:47 |
Koniec koszmaru, czyli HACCP z automatu.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
15:47 - 15:55 |
Jak sztuczna inteligencja zmieni gastro?
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
15:55 - 16:05 |
Koniec Social Mediów jakie znacie. Co dalej?
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ROMANTYZM KONTRA MASZYNY |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
16:05 - 16:35 |
SHOW KULINARNE: "ROMANTYZM KONTRA MASZYNY"
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
16:35 - 17:00 |
RELAKS I BIZNESOWY NETWORKING
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PRZEKRACZAMY GRANICE |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
17:30 - 17:45 |
Gastronomia POP, a gastronomia BLICHTR - która z nich rządzi na świecie?
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
18:50 - 20:00
WIELKI FINAŁ |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
18:50 - 19:10 |
Brokat w życiu restauratora - moc, czy przekleństwo nagród i rankingów?
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
19:10 - 20:00 |
TOP Restauratorzy MADE FOR RESTAURANT w kategorii Open to Technology&Digital - docenienie
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagrody wręczą: |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
21:00 - 24:00 |
After Party w City Park Poznań: Restauracja CUCINA 88, Whisky Bar 88
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
To dzięki nim robimy konferencję! Wspierają nas Partnerzy, którzy dołączają do naszych działań swoje cegiełki wiedzy i doświadczeń. Prezentujemy ich propozycje rozwiązań w czasie 2 edycji wydarzeń MADE FOR Restaurant w 2024 r. oraz w naszych kanałach mediowych.
Współpracujemy z FORBES, czego efektem jest ranking
TOP 50 polskich Restauratorów FORBES&FOR.
Znamy zwycięzców Rankingu Top 50 Restauratorów Innowatorów Forbes&For! Kto stanął na podium?
skuteczna platforma biznesowa budująca mocne relacje
interaktywny magazyn biznesowy serwujący aktualności z branży HORECA
networking najsilniejszych przedsiębiorców w branży
Dla Uczestników i Partnerów
Magdalena Sławińska
e-mail: ms@forsolutions.pl