Widzimy się już za:
00
DNI
00
GODZIN
00
MINUT
00
SEKUND

MADE FOR RESTAURANT

Konferencja
ANDERSIA HOTEL & SPA POZNAŃ, a member of Radisson Individuals

oraz
After Party
CityPark Poznań: Restauracja CUCINA 88, Whisky Bar 88

19 listopada 2024 r.
11:30 - 24:00

 

W PROGRAMIE:

Konferencja hybrydowa
Ogłoszenie TOP RESTAURATORÓW w kategorii Open to Technology&Digital
Kulinarne SHOW „Maszyny kontra Romantyzm”
After Party

O czym będzie konferencja?

Już 19 listopada podczas MADE FOR RESTAURANT w Poznaniu odważnie i szczerze rozliczymy się z rzeczywistością, która romantyczną restaurację zmienia w futurystyczną maszynę opartą na AUTOMATYZACJI.

Nie zaszkodzi powtórzyć: AUTOMATYZACJI – to słowo nielubiane, stojące w poprzek romantycznym ideom (a my jesteśmy przecież wybitnymi romantykami), słowo na brzmienie którego niektórym restauratorom jeży się włos, gdyż wraz z nim spodziewają się najgorszego: orwellowskiej dystopii i gastro-Matrixu! Jeśli tak się stanie, to którą pigułkę połkniecie? Niebieską czy czerwoną? Romantyczna, czy pragmatyczną? Zdecydujesz po naszej konferencji, jak poznasz NEW RULES.

Podczas dwóch edycji MADE FOR RESTAURANT 2024 definiujemy NEW RULES.

Jesienią w Poznaniu, zmierzymy się z rewolucją technologiczną, uwspółcześnionym manifestem "Miasto, masa, maszyna" Tadeusza Peipera. Siądziemy do rozmów o AUTOMATYZACJI: z zapałem futurystów i – już w przeciwieństwie do nich – z szacunkiem dla tradycji, a przede wszystkim z myślą o dobrostanie człowieka w zautomatyzowanym biznesie. A to wszystko zerkając na Zachód, o czym już wkrótce.

Prowadzenie restauracji jest biznesem romantycznym z perspektywy budowania relacji międzyludzkich i tworzenia nowych doświadczeń smakowych, ale już mało romantycznym w kontekście umiejętności przetrwania na rynku. Ten romantyczny biznes może funkcjonować tylko dzięki nieromantycznym rozwiązaniom. Po mojej wizycie w Chicago na targach National Restaurant Association Show 2024, gdzie pojechałam na zaproszenie pana Artura Jarczyńskiego, zrozumiałam, że w Polsce biznesy restauracyjne prowadzi się przede wszystkim z pasji i dla pasji – w Stanach natomiast biznes jest prowadzony dla biznesu. Czyli, nazywając rzeczy po imieniu, dla zysku. A co w obecnych czasach jest wytrychem, który otwiera drzwi do sukcesu i pieniędzy? W MADE FOR RESTAURANT znamy odpowiedź. To AUTOMATYZACJA.

Już widać, że ten rok zmienia reguły gry: biznesowe, społeczne, polityczne, prawne i technologiczne - a skoro tak, my wychodzimy im naprzeciw i ogłaszamy koniec starych zasad!

Do dzieła
Agnieszka Małkiewicz
Prezes FOR Sp. z o.o.
organizatorka 26 edycji MADE FOR RESTAURANT

ZOBACZ JAK BYŁO NA POPRZEDNIEJ EDYCJI

MADE FOR RESTAURANT W WARSZAWIE

SHOW KULINARNE Przemyśleć talerz. OdNowa

KOGO SPOTKASZ NA MADE FOR RESTAURANT?
ZOBACZ, CO NASI EKSPERCI MYŚLĄ O NOWYCH TECHNOLOGIACH

MADE FOR RESTAURANT 2024
CO, GDZIE i KIEDY?

„Perpetuum Mobile”  –
Warszawa, 23 kwietna 2024 r.

„Automatyzacja”  –
Poznań, 19 listopada 2024 r.

REJESTRACJA - UDZIAŁ BEZPŁATNY

RESTAURACJE
HOTELE
CATERING itp.

Właściciele i pracownicy


Rejestracja już tylko na wydarzenie ONLINE!
WEŹ UDZIAŁ

PARTNERZY
EKSPERCI
GOŚCIE VIP

Skontaktuj się z nami w celu uzyskania akredytacji
Rejestracja zakończona
WEŹ UDZIAŁ

MEDIA

 

Skontaktuj się z nami w celu uzyskania akredytacji


Rejestracja już tylko na wydarzenie ONLINE!
UZYSKAJ AKREDYTACJĘ

UDZIAŁ PŁATNY

PRODUCENCI I DOSTAWCY


Konferencja on-line 800 zł


Konferencja stacjonarna 1500 zł



DOTUJ

Pytania dotyczące rejestracji prosimy kierować na adres: Magdalena Sławińska ms@forsolutions.pl

KOGO ZAPRASZAMY NA SPOTKANIA MADE FOR RESTAURANT?

  • Restauratorów, którzy chcą zarabiać i być fair,
  • Managerów z wiedzą, którą chcą się nią dzielić i poszerzać,
  • Sommelierów z aspiracjami i międzynarodowym apetytem,
  • Barmanów z przyszłością,
  • Szefów kuchni z biznesowymi ambicjami,
  • Producentów, dostawców i sprzedawców, którzy chcą rozumieć swoich klientów,
  • Media, które chcą być blisko branży gastronomicznej.

FOR RESTAURANT
POBIERZ raport i wyniki badań

Spadająca inflacja, większa stabilność podatkowa, wzrastające dochody ludności to czynniki, które powinny sprzyjać biznesowi restauracyjnemu w Polsce – ale czy realnie przekłada się to na rozwój branży i rentowność biznesu? Czy rosnące ceny żywności i 7% VAT bardzo szkodzą branży? Zeszłoroczne badanie branżowe pokazało, że głównym problemem i wyzwaniem dla menadżerów restauracji to pracownicy (ich dostępność, oczekiwania finansowe i podejście do pracy). Tegoroczny pomiar pokaże czy nadal jest to numer 1 problemów. Branża restauracyjna ciągle doświadcza zmian. Jakie są trendy branżowe 2024, czy pojawiły się nowe hot tematy, to pokaże tegoroczne badanie nastrojów realizowane przez ARC Rynek i Opinia dla FOR.

INAUGURACJA RAPORTU 2024 JUŻ NA KONFERENCJI W POZNANIU, a tymczasem:

POBIERZ RAPORT 2023 ZA DARMO

AGENDA

AUTOMATYZACJA - Maszyny kontra Romantyzm
11:30 - 11:40
Muzyczne inspiracje

Natalia Kmieciak - Smaki Warte Poznania

11:40 - 12:00
Przywitanie gości i plan dnia

Agnieszka Małkiewicz - Made For Restaurant
Jędrzej Solarski - Wice Prezydent Miasta Poznania
Rafał Szmytke - Polska Organizacja Turystyczna 
Przemysław Konieczyński - ANDERSIA HOTEL & SPA POZNAŃ, a member of Radisson Individuals


Zapraszamy na AFTER PARTY - co, jak, kiedy?

Ziemowit Majewski - CityPark Poznań

12:00 - 12:05
Welcome finger food. Trend convinience w praktyce - idea versus smak.

Degustacja

Katarzyna Noga - firma Bunge, właściciel marki Kruszwica
Wojciech Harapkiewicz - firma Bunge, właściciel marki Kruszwica

AKROBATYKA BIZNESOWA
12:05 - 12:10
Badanie i raport MADE FOR RESTAURANT - inauguracja 2024/25 rok

Prezentacja wyników

Agata Tkaczyk - ARC Rynek i Opinia
Monika Mościbrocka - ARC Rynek i Opinia

Pobierz: Badanie i raport MADE FOR RESTAURANT 2024/2025

12:10 - 12:40
Panel dyskusyjny

Panel dyskusyjny

Prowadzenie:
Agata Tkaczyk - ARC Rynek i Opinia

Eksperci:
Joanna Sobczyk - Winterhalter
Piotr Kawicki - Nespresso
Maciej Nowak - krytyk kulinarny
Kamil Ośka - Woosabi
Tomasz Suchodolski - Glovo Polska

12:40 - 12:45
Nowelizacje i innowacje prawne. Co nowoczesny restaurator musi wiedzieć w 2024?

Zaproszenie na warsztat

Bartłomiej Małkiewicz – Kancelaria Prof. Marek Wierzbowski i Partnerzy

12:45 - 13:35 FOR Dating - rozmowy przy okrągłych stołach
 

NA GOTOWO! 100 restauratorów bada, jak uławić prowadzenie restauracji.


Dyskusje przy okrągłych stołach

Stół 1
Finanse - Płynność finansowa przedsiębiorstwa – Jak nie stracić biznesowego FLOW?

Lider:
Jarosław Pankowski
- Wealthon
Goście:
Damian Jamiołkowski - SANTE Poznań
Jakub Madej - Neon

Stół 2
Własna aplikacja - czy to ma sens?
Lider: 
Dawid Szulc
- Good Lood
Goście: 
Jacek Dojnikowski - Bułkę przez Bibułkę, POLLYPIZZA, BAKEN
Matteo Liscaio - Bottegas

Stół 3
Bezpieczne MENU - projektowanie menu transparentnego dla gości. Kalorie, składniki, diety
Lider: 
Kuba Tepper - Kim Chi Ken
Goście:  
Bartek Stanny - Bajgle Króla Jana
Barbara Sobota - MÓWISH MASH

Stół 4
Marketing zautomatyzowany o ludzkiej twarzy - Trzy TIPy
Lider: 
Agnieszka Szydziak
- Vorwerk Polska/Thermomix
Goście: 
Monika Pojawa - Ciociagotuje.pl
Ewa Kołatkowska - Pełną Parą

Stół 5
PRODUKT - trzy zasady oszczędności w restauracji poprzez automatyzację pracy z produktami
Lider: 
Marek Sobkowiak - Chefs Culinar
Goście: 
Łukasz Sawicki - Catering Fresh
Marysia Kukla-Król - Marchewkowe Pole

Stół 6
LOKALIZACJA - jak poznać, zrozumieć i wyciągnąć z niej potencjał. Trzy technologiczne tropy.
Lider: 
Marek Cynowski - Rebel Tang
Gość:
Magdalena Lewicka - Street

Stół 7
Rekrutacja przyszłości - trzy mechanizmy, które gwarantują powodzenie akcji
Lider: 
Katarzyna Selenta - Kulinarisk Solutions
Goście: 
Anna Kowalska - ANDERSIA HOTEL & SPA POZNAŃ, a member of Radisson Individuals
Marcin Pajewski - Horeca Harmony Coaching

Stół 8
Na skróty, czyli jak Organizacja Turystyczna może pomóc w marketingu marzeń?
Lider: 
Jan Mazurczak
- ​PLOT
Goście: 
Karol Fiedor - TU
Michał Mierzwa - Lola
Ewa Voelkel-Krokowicz - Concordia Taste

Stół 9
AI w social mediach na etapie budowania strategii marketingowej. Trzy tropy skąd czerpać wiedzę
Lider: 
Krzysztof Gorecki 
- inmarketing digital agency
Goście: 
Michał Adamczak - Restauracja Włoska w Śremie
Anna Proch - DP VISION / iLMS

Stół 10
Kreatywne zdigitalizowanie restauracji przyszłości - wolny strumień świadomości.

Lider:

Marcin Mazur - The Eatery
Goście: 
Alan Bednarski
- White Merlin
Pablo Stachów - Under Seoul
Robert Ziemiański - Under Seoul
Piotr Śliwa - Mr. Pancake, PIZZA BOYZ

13:00 - 13:30 Nowelizacje i innowacje prawne. Co nowoczesny restaurator musi wiedzieć w 2024?
 

Warsztat równoległy

Prowadzenie:
Bartłomiej Małkiewicz – Kancelaria Prof. Marek Wierzbowski i Partnerzy

RESTAURACJA ROMANTYCZNA
13:35 - 13:45
Projektowanie nowoczesnego menu roślinnego w restauracji – 3 zasady

Fast lecture

Magdalena Kunc - Chefs Culinar
Anna Orzech - Manna 68/Gdańsk, Manna 2/Warszawa

13:45 - 13:55
Lokalność na nowo. Wariacje kulinarne na temat oleju rzepakowego serwują piekarz, kucharz.

Wprowadzenie

Ewa Myśliwiec - Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju

Degustacja

Adam Adamczak - Concordia Taste
Marcin Kaczmarek-Pielin - Bake Morning by Pielin

#Fundusze Promocji

Jak odkryć olej rzepakowy na nowo w restauracyjnej i domowej kuchni? #Fundusze Promocji

Pobierz E-Book

13:55 - 13:57
Produkt premium w restauracji: kawior i szampan vs. trendy w profesjonalnej gastronomii.

Zaproszenie na warsztat

Agata Łakomiak-Winnicka – Antonius Caviar

13:57 - 14:30
Kuchnia pełna dobrej energii

Lunch

Tomasz Popiałkiewicz - ANDERSIA HOTEL & SPA POZNAŃ, a member of Radisson Individuals

13:57 - 14:30
RELAKS i BIZNESOWY NETWORKING

Przerwa

AUTOMATYZACJA - TAK CZY NIE?
14:30 - 14:50 Skalowanie biznesu w modelu franczyzy - skuteczna i pewna strategia wzrostu?
 

Panel dyskusyjny

Prowadzenie:
Monika Ferreira

Eksperci:
Michal Niedbala - Dominos Pizza
Bartosz Brusikiewicz - Thai Wok, Tuk Tuk
Wojciech Skoczylas - North Food

 
14:50 - 15:20 Konfrontujemy się. Czy technologia jest przekleństwem dla gastro? Co musisz wiedzieć, aby nie odstawać od rynku.
 

Panel dyskusyjny

Prowadzenie:
Fryderyk Szydłowski - Embargo

Eksperci:
Tomasz Zieliński - Kura Warzyw
Łukasz Kuźma - Chleboteka
Agata Polityło - WOLT
Aleksander Majchrzak - Wealthon
Gaweł Czajka - Cały Gaweł

 
 
APLIKACJE OD JUTRA czy już DZIŚ?
 
 
15:20 - 15:30 Złote trio: technologia, ludzie, wino.
 

Fast lecture

Piotr Kamecki - Winkolekcja

 
15:30 - 15:40 Od notesu do automatyzacji – co bardziej opłaca się w zarządzaniu rezerwacjami: tradycyjne metody czy nowoczesne technologie?
 

Zaproszenie na warsztat

Prowadzenie:
Mariusz Piórkowski - Mojstolik.pl

Gość:
Witold Kotański - Sea Food Station

Sztuczna inteligencja zabije gastronomię, którą znamy? Może powinna.

14:30 - 15:00 Co się zmieniło na rynku dostaw? Jak skorzystać na trendach w delivery i zostać ekspertem?
 

Warsztat równoległy

Prowadzenie:
Kajetan Guz
- WOLT

 
15:10 - 15:40 Ready to serve
 

Warsztat równoległy

Prowadzenie:
Artur Wawrzyszczak
 - Chopin Vodka

 
15:40 - 15:47
Koniec koszmaru, czyli HACCP z automatu.

Fast lecture

Aneta Kowalska - Safe Plate, Sensoryka

15:47 - 15:55
Jak sztuczna inteligencja zmieni gastro?

Fast lecture

Marcin Łukasiewicz - Drinks2cash.com

Sztuczna inteligencja w gastro: ułatwienie pracy, czy koszmar rodem z Matrixa i Orwella?

15:55 - 16:05
Koniec Social Mediów jakie znacie. Co dalej?

Zaproszenie na warsztat

Prowadzenie:
Agnieszka Borek - Fika

Gość:
Jagoda Kalisz - Suszone Pomidory

ROMANTYZM KONTRA MASZYNY
16:05 - 16:35
SHOW KULINARNE: "ROMANTYZM KONTRA MASZYNY"

SERWUJĄ: SZEFOWIE KUCHNI , BARMANI I .... SZTUCZNA INTELIGENCJA

Muzyka

Natalia Kmieciak - Smaki Warte Poznania

Show Kulinarne

Opieka artystyczna:
Ola Gerlach

Moda kulinarna:
Szymon Rogoziński
- ChemaN

Ekspresje kulinarne

Ernest Jagodziński - Nestle Waters
Sławomir Miotk - Aviko
Bogumił Przybylak - Cucina 88
Dawid Ankowski - Fromażeria
Rafał Soroczyński - Chefs Culinar
Artur Szwadzki - BlowUp Hall
Kacper Jakubiak - Hotel Navigator w Zbąszyniu

Barmański profesjonalny pairing

Maciej Żabierek - ANDERSIA HOTEL & SPA POZNAŃ, a member of Radisson Individuals
Damian Deptuła - Nestle Waters
Adam Sobolewski - Dash Poznań
Artur Klimczak - Cucina 88, Whisky Bar 88

16:35 - 17:00
RELAKS I BIZNESOWY NETWORKING

Przerwa

PRZEKRACZAMY GRANICE
17:00 - 17:05 Wprowadzenie

Tomasz Kempka - Polska Organizacja Turystyczna

 
17:05 - 17:20 Influencer ocenia SM polskich restauracji.
 

Wywiad (w języku angielskim)

Moderator:
Piotr Szulc - Codziennypoznan.pl

Ekspert:
Edita Kaite - Food&Travel, Litwa

 
17:20 - 17:30 Projektowanie menu restauracyjnego w AI
 

Fast lecture (w języku angielskim)

Willem Fijten - AVIKO

Jak budować komunikację w nowoczesnej restauracji?

17:00 - 17:30 Od notesu do automatyzacji – co bardziej opłaca się w zarządzaniu rezerwacjami: tradycyjne metody czy nowoczesne technologie?
 

Warsztat równoległy

Prowadzenie:
Mariusz Piórkowski - Mojstolik.pl

Gość:
Witold Kotański - Sea Food Station

 
17:30 - 17:45
Gastronomia POP, a gastronomia BLICHTR - która z nich rządzi na świecie?

Wywiad

Prowadzenie:
Piotr Gładczak - Wrocławskie Podróże Kulinarne

Gość:
Arkadiusz Bober - Private Chef

17:45 - 18:15 Niekonwencjonalna automatyzacja w restauracji od kuchni. 3 nowości MUST HAVE i 3, na które warto się przygotować.
 

Panel dyskusyjny (w języku angielskim)

Prowadzenie:
Nico Jahnke - Rational

Eksperci:
Marcin Pakuła - Pasibus
Yassin Bugajny - Wierzbowa 15
Tomasz Kosmala - Feste Group/Lupo
Wojciech Ćmikiewicz - Vorwerk Polska
Paweł Drozdowski - The Time, Gusto

 
18:15 - 18:30 Relacja z wyprawy do Stanów Zjednoczonych na National Restaurant Association SHOW.
 

Wywiad

Prowadzenie:
Agnieszka Małkiewicz - Made For Restaurant

Ekspert:
Artur Jarczyński - Jarczynski TEAM

 
18:30 - 18:50 RELAKS - BIZNESOWY NETWORKING
 

Przerwa

17:40 - 18:10 Koniec Social Mediów jakie znacie. Co dalej?
 

Warsztat równoległy

Prowadzenie:
Agnieszka Borek - Fika

Gość:
Jagoda Kalisz - Suszone Pomidory

 
18:00 - 18:40 Produkt premium w restauracji: kawior i szampan vs. trendy w profesjonalnej gastronomii. Warsztaty i degustacja.
 

Warsztat równoległy

Prowadzenie:
Agata Łakomiak-Winnicka - Antonius Caviar
Alan Bednarski - Winkolekcja

 
18:50 - 20:00
WIELKI FINAŁ
18:50 - 19:10
Brokat w życiu restauratora - moc, czy przekleństwo nagród i rankingów?

Panel dyskusyjny

Prowadzenie:
Tomasz Deniziak - Nespresso

Eksperci:
Marcin Zawadzki - Nuta
Artur Skotarczyk - Muga
Hubert Cygan - Giewont

Jak pod Tatrami spadła gwiazdka Michelina? Restaurator: Nigdy nie powiem, że coś się udało, nienawidzę tego słowa

Znamy zwycięzców Rankingu Top 50 Restauratorów Innowatorów Forbes&For! Kto stanął na podium?

19:10 - 20:00
TOP Restauratorzy MADE FOR RESTAURANT w kategorii Open to Technology&Digital - docenienie

Nagrody wręczą:
Agnieszka Małkiewicz - Made For Restaurant
Maciej Nowak - krytyk kulinarny

21:00 - 24:00
After Party w City Park Poznań: Restauracja CUCINA 88, Whisky Bar 88

AFTER PARTY

PARTNERZY

To dzięki nim robimy konferencję! Wspierają nas Partnerzy, którzy dołączają do naszych działań swoje cegiełki wiedzy i doświadczeń. Prezentujemy ich propozycje rozwiązań w czasie 2 edycji wydarzeń MADE FOR Restaurant w 2024 r. oraz w naszych kanałach mediowych.

ORGANIZATOR

PARTNER

PARTNER ORGANIZACYJNY

PARTNERZY AFTER PARTY

PARTNERZY STRATEGICZNI

ZA DEKORACJE FLORTYSTCZNE ODPOWIADA

WSPÓŁPRACA Z FORBES

Współpracujemy z FORBES, czego efektem jest ranking
TOP 50 polskich Restauratorów FORBES&FOR.

ZNAMY ZWYCIĘZCÓW RANKINGU TOP 50 RESTAURATORÓW INNOWATORÓW FORBES&FOR!
KTO STANĄŁ NA PODIUM?

Znamy zwycięzców Rankingu Top 50 Restauratorów Innowatorów Forbes&For! Kto stanął na podium?

PIERWSZE MIEJSCA ZDOBYLI:

  1. Andrea Camastra, Marcin Zawadzki: Restauracja NUTA
  2. Alon i Alicja Than: Izumi Sushi, Alon Omakase, KISEKI by Alon, The Sushi, Kago Sushi, Matcha Bistro & Bar
  3. Łukasz Burda: White Marlin, Restauracja Maniera, Wozownia Sopocka

MADE FOR RESTAURANT to

skuteczna platforma biznesowa budująca mocne relacje

interaktywny magazyn biznesowy serwujący aktualności z branży HORECA

networking najsilniejszych przedsiębiorców w branży

KONTAKT

Dla Uczestników i Partnerów

Magdalena Sławińska
e-mail: ms@forsolutions.pl