Koktajl Party
INNOWACJE – PROWOKACJE?

INNOWACJE – PROWOKACJE to wieczorny koktajl, którego bohaterami będą opowieści i przekąski 6 wybitnych szefów kuchni, prowokacyjne drinki od 3 doskonałych krakowskich barmanów oraz wina i sery – znany i popularny duet zaaranżowany przez znawców tematu. Na spotkanie zapraszamy 12 kwietnia 2019 r. z okazji specjalnej edycji konferencji MADE FOR RESTAURANT w Krakowie, organizowanej we współpracy z Miastem Kraków, które w 2019 roku zostało ogłoszone Europejską Stolicą Kultury Gastronomicznej.

Podczas wieczoru zapraszamy do odkrycia 3 sekcji, w których nasi partnerzy zadbają o niezapomniane doznania smakowe.

FOOD

6 wybitnych szefów kuchni, którzy przeniosą na talerze trendy z kulinarnego świata.
W menu pojawi się ZERO WASTE, VEGE/VEGAN oraz PRODUKT LOKALNY.

Bartosz
Peter

Instytut Kulinarny Transgourmet

Zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski 2017, zdobywca srebrnego i brązowego medalu na Olimpiadzie Kulinarnej w
czytaj więcej >

Bartosz Peter

Instytut Kulinarny Transgourmet

Zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski 2017, zdobywca srebrnego i brązowego medalu na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie 2016. Srebrny medal na europejskich eliminacjach do Global Young Chef Challenge. Młody, ambitny z głową pełną pomysłów. Kapitan Kadry Narodowej na Luxemburg 2018. W pełni oddany i gotowy na poświęcenia w kulinarnej podróży do Pucharu Świata. Pochodzi z Wałbrzycha, doświadczenie zdobywał w Polsce i zagranicą. Lubi zdrową rywalizację i pracę w zespole. Zawsze stawia poprzeczkę wysoko. Obecnie pracuje w Instytucie Kulinarnym Transgourmet jako ekspert kulinarny. Kieruje się zasadą: "Make it nice or make it twice".

Marcin
Sołtys

Filipa 18 Food Wine Art

Nominacja na Szefa Kuchni Tradycyjnej Gault&Millau 2019 Polska, Laureat Złotego Ślimaka Slow Food Polsk
czytaj więcej >

Marcin Sołtys

Filipa 18 Food Wine Art

Nominacja na Szefa Kuchni Tradycyjnej Gault&Millau 2019 Polska, Laureat Złotego Ślimaka Slow Food Polska V, Szkolenie w Instytut Paul Bocuse Lyon France Zawodowe osiągnięcia: Ogólnopolski konkurs „Spotkanie ze ślimakiem” 2004r. Zakopane, eliminacje I miejsce. Ogólnopolski konkurs ,,Spotkanie ze ślimakiem” 2005r. Warszawa, V miejsce. Konkurs kulinarny Black Box w Gdyni 2005r. III miejsce. Festiwal kuchni francuskiej, Poznań, II miejsce. Konkurs Sielawa Blus 2007r. Gotował dla: Prezydenta Polski – Bronisława Komorowskiego, Prezydenta Niemiec – Christiana Wulffa, Prezydenta Bułgarii – Georgia Pyrwanowa, Kanclerza Niemiec – Gerharda Schrodera, Miss World 2006 – dla wszystkich uczestników, Prezydenta Ukrainy – Wiktora Juszczenko, Prezydenta USA – George’a Busha Roberta Kubicy, Kamila Stocha, Grzegorza Krychowiaka, Mariusza Wacha, Mateusza Masternaka oraz całej drużyny CRACOVIA. Po 12 latach w Wierzynku zdecydował się objąć stery w kameralnej restauracji Filipa 18 Food Wine Art w wyjątkowym miejscu, tuż obok Starego Kleparza w Krakowie.

Patrycja
Stefanów-Kot

Restauracja Koncertowa

Właściciel i Szef Kuchni restauracji Koncertowa w Krynicy-Zdroju wyróżnionej dwiema czapkami Gault&Mil
czytaj więcej >

Patrycja Stefanów-Kot

Restauracja Koncertowa

Właściciel i Szef Kuchni restauracji Koncertowa w Krynicy-Zdroju wyróżnionej dwiema czapkami Gault&Millau. W 2017 zdobyła tytuł "Kobieta Szef Regionu Polska Południowa", a w 2018 i 2019, jako jedna z pięciu osób w całej Polsce, otrzymała nominacje do tytułu Kobieta Szef. Swoją kuchnie opiera na lokalnych produktach najlepszej jakości, które tworzą smaczne i ciekawe dania nawiązujące do tradycji, ale korzystające z dorobku współczesności. Inspiracje czerpie z odbytych staży i obserwacji szefów kuchni, których obecność wyraźnie odznacza się na kulinarnej mapie Świata.

Zbigniew
Kłyś

Masters Catering

Związany z gastronomią od 1985 roku. Swoje pierwsze kroki stawiał w Hotelu Holiday Inn w Krakowie. Laureat
czytaj więcej >

Zbigniew Kłyś

Masters Catering

Związany z gastronomią od 1985 roku. Swoje pierwsze kroki stawiał w Hotelu Holiday Inn w Krakowie. Laureat prestiżowych nagród kulinarnych. Szef kuchni prezydencji Polski w Chinach. Związany głównie z krakowską gastronomią, gdzie jako szef kuchni w wielu miejscach był inspiracją dla wielu, młodych talentów. Szef kuchni takich miejsc jak: WENTZL, WIERZYNEK, ELEKTOR, U POLLERA, ZACZAROWANA DOROŻKA, FILMAR w Toruniu, RED CATERING oraz PIANO w Toruniu czy DER ELEFANT w Warszawie. Zarządzał gastononią na krakowskiej Tauron Arenie oraz HALĄ STULECIA i restauracją PERGOLA we Wrocławiu. Od roku 2016 związany z firmą Masters Catering.

Oskar
Zasuń

Szef Cukierni, Słodkości by Oskar Zasuń Chef

Kucharz z wykształcenia, cukiernik z zamiłowania, samouk. W latach 2010-2017 związany z krakowską gastrono
czytaj więcej >

Oskar Zasuń

Szef Cukierni, Słodkości by Oskar Zasuń Chef

Kucharz z wykształcenia, cukiernik z zamiłowania, samouk. W latach 2010-2017 związany z krakowską gastronomią w wydaniu restauracyjnym, zarówno jako sous-chef, jak i szef kuchni. Od 2018 roku prowadzi z żoną własną pracownię cukierniczą z kawiarnią pn. Słodkości by Oskar Zasuń Chef, ulokowaną w niedalekiej odległości od Rynku Głównego w Krakowie. Tak w kuchni, jak i w pracowni cukierniczej droga, jaką przechodzą poszczególne elementy dań jest długa, a ich twórca cierpliwy, z ogromnym poszanowaniem dla wysokogatunkowych produktów. Słodkości przygotowuje z sercem, wkładając ogrom pracy w to, żeby zaskoczyć swoich Gości nietypową teksturą i klasycznymi połączeniami smakowymi z twistem. W Słodkościach dawne francuskie receptury podlegają osobistej interpretacji i współczesnemu wykonaniu.

Michał
Stężalski

Szara Gęś

Szef kuchni restauracji Szara Gęś, potrójny laureat konkursu Wine&Food Noble Night. Ukończył staż w
czytaj więcej >

Michał Stężalski

Szara Gęś

Szef kuchni restauracji Szara Gęś, potrójny laureat konkursu Wine&Food Noble Night. Ukończył staż w nagrodzonej trzema gwiazdkami Michelin katalońskiej restauracji El Celler de Can Roca. Ten utalentowany szef kuchni ma za sobą trudne konkurencje, takie jak Olimpiada Kulinarna Riva del Garda, Zielone Czapki Bonduelle, Mistrzostwa Polski w Grillowaniu. W swojej pracy przywiązuje ogromną wagę do szczegółów. Każde jego danie wykonane jest z największą starannością, tak by zachwycać także oprawą wizualną i pobudzać wyobraźnię. Inspiracje czerpie przede wszystkim od Paula Bocuse’a, Alaina Ducasse’a i Alléno Yannicka. Najbardziej stylowe danie, z jakim się spotkał, to „Powdered Ice Cream inside Candy Strawberry” (Seiji Yamamoto, restauracja Ryugin, Tokio).

WINO I SERY

Degustacja win innowacyjnych i tradycyjnych połączona z degustacją serów. Starannie wyselekcjonowane produkty pozwolą na eksperymentalne łączenie smaków i odkrycie połączeń, które zaskoczą najbardziej wymagające podniebienia. Wina i sery przygotowali nasi partnerzy – Wine Direct oraz Skarby Serowara.

DRINKI

Barmański świat pokazany przez pryzmat nowatorskich drinków, przygotowanych przez 4 wybitnych
specjalistów w dziedzinie miksologii.

Dominik
Ubysz

Le Scandale

Za barem pracuje od 12 lat w krakowskich barach, klubach, restauracjach i hotelach. Od 7 lat związany z Le Sc
czytaj więcej >

Dominik Ubysz

Le Scandale

Za barem pracuje od 12 lat w krakowskich barach, klubach, restauracjach i hotelach. Od 7 lat związany z Le Scandale Garden gdzie obejmuje stanowisko szefa baru, oraz firmie Grupa Scandale gdzie zajmuje się szkoleniem personelu. Od kilku lat mocno związany z rumem oraz kulturą Tiki. Od niedawna związany z nowym projektem Grupy Scandale tj. Scandale Royal Resto & Vodka House. Zainteresowania oraz projekty, które realizuje doprowadziły, do powstania konceptu: „Co gdyby Tiki było Polskie?” i to chciałbym zaprezentować.

Tomasz
Źródłowski

Mercy Brown

Od 5 lat związany, ze szczerym uśmiechem, za barem. Stara się zarażać pasją do profesjonalizmu, i bezint
czytaj więcej >

Tomasz Źródłowski

Mercy Brown

Od 5 lat związany, ze szczerym uśmiechem, za barem. Stara się zarażać pasją do profesjonalizmu, i bezinteresowną chęcią robienia ludziom dobrze 😉 Zawodowo, prywatnie i w każdy inny możliwy sposób związany z Mercy Brown.

Szymon
Cieśla

Mercy Brown

Szymon Cieśla przez ponad 8 lat kariery poznał barmaństwo z każdej możliwej strony. Od pierwszej szychty
czytaj więcej >

Szymon Cieśla

Mercy Brown

Szymon Cieśla przez ponad 8 lat kariery poznał barmaństwo z każdej możliwej strony. Od pierwszej szychty związany z Krakowem. Największą radość sprawia mu praca za barem koktajlowym, do której inspiracji poszukuje w swojej drugiej pasji - gotowaniu. Manager i współtwórca Mercy Brown, Koneser Polskiej Wódki oraz wysokiej klasy sprzętu barmańskiego, który wprowadza na Polski rynek za sprawą Carpenter Limited. Wraz z Tomaszem Źródłowskim współtworzy projekt Dream Consultation Team, którego celem jest doradztwo, pomoc oraz wdrażanie rozwiązań pozwalających usprawnić funkcjonowanie lokali gastronomicznych.

Andrzej
Rachwalski

Z ust do ust

Koktajlowy hipster miłośnik Harveya Wallbengera i dobrze zrobionego Kamikaze. Ponad dekadę temu trafił do
czytaj więcej >

Andrzej Rachwalski

Z ust do ust

Koktajlowy hipster miłośnik Harveya Wallbengera i dobrze zrobionego Kamikaze. Ponad dekadę temu trafił do gastronomi i jak to zazwyczaj bywa trafił tam na chwilę. Ten "moment" trochę się przedłużył i trwa do dziś. Zaczynając od najniższych stanowisko, przechodząc przez szemrane bary, trafił do miejsca, które stało się jego drugim domem. Przez ponad 4 lata współtworzył grupę Baroque i rozwijał się jako barman i menadżer. Tam osiągał swoje sukcesy w konkursach min.: Bols Around The World. Dzięki temu wydarzeniu związał się z marką Bols i odpowiadał za rynki Europy środkowej jako Brand Ambassador. Dzięki swojej pracy miał możliwość brania czynnego udziału w wielu inicjatywach barmańskich, z których ma prawo być bardzo dumny. Żeby wymienić tylko najważniejsze: Liga Niezwykłych Gentelmenów, Barmania, BarmańSki, Barshool, Silesian Mixologist i wiele wiele innych. Dzisiaj wraz z cudownym zespołem współtworzy lokal Z UST do ust oraz jest dyrektorem Haosu w firmie Miła Agencja Kreatywna oraz tworzy nowy projekt speakesy William RABBIT & CO.

BILETY

Chciałbyś rozwinąć sieć branżowych kontaktów, ale nie udało Ci się dotrzeć na konferencję MADE FOR Restaurant? Dołącz do nas na Wieczorny Koktajl i wykorzystaj siłę networkingu!

Dla osób, które nie uczestniczyły w konferencji istnieje możliwość zakupu biletu wyłącznie
na Wieczorny Koktajl w cenie 150 zł / netto.

Dla uczestników konferencji MADE FOR Restaurant
WSTĘP WOLNY

PARTNERZY WIECZORU

SPRAWDŹ RÓWNIEŻ

[WP-Coder id=”3″]