Koktajl Party
INNOWACJE – PROWOKACJE?
INNOWACJE – PROWOKACJE to wieczorny koktajl, którego bohaterami będą opowieści i przekąski 6 wybitnych szefów kuchni, prowokacyjne drinki od 3 doskonałych krakowskich barmanów oraz wina i sery – znany i popularny duet zaaranżowany przez znawców tematu. Na spotkanie zapraszamy 12 kwietnia 2019 r. z okazji specjalnej edycji konferencji MADE FOR RESTAURANT w Krakowie, organizowanej we współpracy z Miastem Kraków, które w 2019 roku zostało ogłoszone Europejską Stolicą Kultury Gastronomicznej.
Podczas wieczoru zapraszamy do odkrycia 3 sekcji, w których nasi partnerzy zadbają o niezapomniane doznania smakowe.
FOOD
6 wybitnych szefów kuchni, którzy przeniosą na talerze trendy z kulinarnego świata.
W menu pojawi się ZERO WASTE, VEGE/VEGAN oraz PRODUKT LOKALNY.
Bartosz
Peter
Instytut Kulinarny Transgourmet
Zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski 2017, zdobywca srebrnego i brązowego medalu na Olimpiadzie Kulinarnej w
czytaj więcej >
Bartosz Peter
Instytut Kulinarny Transgourmet
Zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski 2017, zdobywca srebrnego i brązowego medalu na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie 2016. Srebrny medal na europejskich eliminacjach do Global Young Chef Challenge. Młody, ambitny z głową pełną pomysłów. Kapitan Kadry Narodowej na Luxemburg 2018. W pełni oddany i gotowy na poświęcenia w kulinarnej podróży do Pucharu Świata. Pochodzi z Wałbrzycha, doświadczenie zdobywał w Polsce i zagranicą. Lubi zdrową rywalizację i pracę w zespole. Zawsze stawia poprzeczkę wysoko. Obecnie pracuje w Instytucie Kulinarnym Transgourmet jako ekspert kulinarny. Kieruje się zasadą: "Make it nice or make it twice".
Marcin
Sołtys
Filipa 18 Food Wine Art
Nominacja na Szefa Kuchni Tradycyjnej Gault&Millau 2019 Polska,
Laureat Złotego Ślimaka Slow Food Polsk
czytaj więcej >
Marcin Sołtys
Filipa 18 Food Wine Art
Nominacja na Szefa Kuchni Tradycyjnej Gault&Millau 2019 Polska, Laureat Złotego Ślimaka Slow Food Polska V, Szkolenie w Instytut Paul Bocuse Lyon France Zawodowe osiągnięcia: Ogólnopolski konkurs „Spotkanie ze ślimakiem” 2004r. Zakopane, eliminacje I miejsce. Ogólnopolski konkurs ,,Spotkanie ze ślimakiem” 2005r. Warszawa, V miejsce. Konkurs kulinarny Black Box w Gdyni 2005r. III miejsce. Festiwal kuchni francuskiej, Poznań, II miejsce. Konkurs Sielawa Blus 2007r. Gotował dla: Prezydenta Polski – Bronisława Komorowskiego, Prezydenta Niemiec – Christiana Wulffa, Prezydenta Bułgarii – Georgia Pyrwanowa, Kanclerza Niemiec – Gerharda Schrodera, Miss World 2006 – dla wszystkich uczestników, Prezydenta Ukrainy – Wiktora Juszczenko, Prezydenta USA – George’a Busha Roberta Kubicy, Kamila Stocha, Grzegorza Krychowiaka, Mariusza Wacha, Mateusza Masternaka oraz całej drużyny CRACOVIA. Po 12 latach w Wierzynku zdecydował się objąć stery w kameralnej restauracji Filipa 18 Food Wine Art w wyjątkowym miejscu, tuż obok Starego Kleparza w Krakowie.
Patrycja
Stefanów-Kot
Restauracja Koncertowa
Właściciel i Szef Kuchni restauracji Koncertowa w Krynicy-Zdroju wyróżnionej dwiema czapkami Gault&Mil
czytaj więcej >
Patrycja Stefanów-Kot
Restauracja Koncertowa
Właściciel i Szef Kuchni restauracji Koncertowa w Krynicy-Zdroju wyróżnionej dwiema czapkami Gault&Millau. W 2017 zdobyła tytuł "Kobieta Szef Regionu Polska Południowa", a w 2018 i 2019, jako jedna z pięciu osób w całej Polsce, otrzymała nominacje do tytułu Kobieta Szef. Swoją kuchnie opiera na lokalnych produktach najlepszej jakości, które tworzą smaczne i ciekawe dania nawiązujące do tradycji, ale korzystające z dorobku współczesności. Inspiracje czerpie z odbytych staży i obserwacji szefów kuchni, których obecność wyraźnie odznacza się na kulinarnej mapie Świata.
Zbigniew
Kłyś
Masters Catering
Związany z gastronomią od 1985 roku. Swoje pierwsze kroki stawiał w Hotelu Holiday Inn w Krakowie.
Laureat
czytaj więcej >
Zbigniew Kłyś
Masters Catering
Związany z gastronomią od 1985 roku. Swoje pierwsze kroki stawiał w Hotelu Holiday Inn w Krakowie. Laureat prestiżowych nagród kulinarnych. Szef kuchni prezydencji Polski w Chinach. Związany głównie z krakowską gastronomią, gdzie jako szef kuchni w wielu miejscach był inspiracją dla wielu, młodych talentów. Szef kuchni takich miejsc jak: WENTZL, WIERZYNEK, ELEKTOR, U POLLERA, ZACZAROWANA DOROŻKA, FILMAR w Toruniu, RED CATERING oraz PIANO w Toruniu czy DER ELEFANT w Warszawie. Zarządzał gastononią na krakowskiej Tauron Arenie oraz HALĄ STULECIA i restauracją PERGOLA we Wrocławiu. Od roku 2016 związany z firmą Masters Catering.
Oskar
Zasuń
Szef Cukierni, Słodkości by Oskar Zasuń Chef
Kucharz z wykształcenia, cukiernik z zamiłowania, samouk. W latach 2010-2017 związany z krakowską gastrono
czytaj więcej >
Oskar Zasuń
Szef Cukierni, Słodkości by Oskar Zasuń Chef
Kucharz z wykształcenia, cukiernik z zamiłowania, samouk. W latach 2010-2017 związany z krakowską gastronomią w wydaniu restauracyjnym, zarówno jako sous-chef, jak i szef kuchni. Od 2018 roku prowadzi z żoną własną pracownię cukierniczą z kawiarnią pn. Słodkości by Oskar Zasuń Chef, ulokowaną w niedalekiej odległości od Rynku Głównego w Krakowie. Tak w kuchni, jak i w pracowni cukierniczej droga, jaką przechodzą poszczególne elementy dań jest długa, a ich twórca cierpliwy, z ogromnym poszanowaniem dla wysokogatunkowych produktów. Słodkości przygotowuje z sercem, wkładając ogrom pracy w to, żeby zaskoczyć swoich Gości nietypową teksturą i klasycznymi połączeniami smakowymi z twistem. W Słodkościach dawne francuskie receptury podlegają osobistej interpretacji i współczesnemu wykonaniu.
Michał
Stężalski
Szara Gęś
Szef kuchni restauracji Szara Gęś, potrójny laureat konkursu Wine&Food Noble Night. Ukończył staż w
czytaj więcej >
Michał Stężalski
Szara Gęś
Szef kuchni restauracji Szara Gęś, potrójny laureat konkursu Wine&Food Noble Night. Ukończył staż w nagrodzonej trzema gwiazdkami Michelin katalońskiej restauracji El Celler de Can Roca. Ten utalentowany szef kuchni ma za sobą trudne konkurencje, takie jak Olimpiada Kulinarna Riva del Garda, Zielone Czapki Bonduelle, Mistrzostwa Polski w Grillowaniu. W swojej pracy przywiązuje ogromną wagę do szczegółów. Każde jego danie wykonane jest z największą starannością, tak by zachwycać także oprawą wizualną i pobudzać wyobraźnię. Inspiracje czerpie przede wszystkim od Paula Bocuse’a, Alaina Ducasse’a i Alléno Yannicka. Najbardziej stylowe danie, z jakim się spotkał, to „Powdered Ice Cream inside Candy Strawberry” (Seiji Yamamoto, restauracja Ryugin, Tokio).
WINO I SERY
Degustacja win innowacyjnych i tradycyjnych połączona z degustacją serów. Starannie wyselekcjonowane produkty pozwolą na eksperymentalne łączenie smaków i odkrycie połączeń, które zaskoczą najbardziej wymagające podniebienia. Wina i sery przygotowali nasi partnerzy – Wine Direct oraz Skarby Serowara.
BILETY
Chciałbyś rozwinąć sieć branżowych kontaktów, ale nie udało Ci się dotrzeć na konferencję MADE FOR Restaurant? Dołącz do nas na Wieczorny Koktajl i wykorzystaj siłę networkingu!
Dla osób, które nie uczestniczyły w konferencji istnieje możliwość zakupu biletu wyłącznie
na Wieczorny Koktajl w cenie 150 zł / netto.
Dla uczestników konferencji MADE FOR Restaurant
– WSTĘP WOLNY
PARTNERZY WIECZORU
[WP-Coder id=”3″]