Konferencja - Novotel Centrum Warszawa
oraz
After Party - Let’s Nibble, Food Town w Fabryce Norblina
23 kwietnia 2024 r.
12:00 - 24:00
Konferencja hybrydowa
FOR Dating
Spektakl kulinarny
After Party
oraz
PREMIERA rankingu
TOP 50 Restauratorów FORBES&FOR 2024 w kategorii Innowator
W czasie spotkania swoją wiedzą podzielą się Restauratorzy z Rankingu TOP 50 Restauratorów FORBES & FOR 2023
TOP 50 Restauratorów Rankingu Forbes & FOR
KONFERENCJA I EKSPOZYCJE PARTNERÓW
Goście odpowiadali na pytania o ekstremalne przeżycia restauracyjne.
SHOW KULINARNE
Tu goście tracili dech, a szefowie wychodzili na scenę i zatracali się w przygotowaniu przedstawienia kulinarnego
Plates: Senses & Stories
Już widać, że ten rok zmienia reguły gry: biznesowe, społeczne, polityczne, prawne i technologiczne - a skoro tak, my wychodzimy im naprzeciw i ogłaszamy koniec starych zasad!
Podczas dwóch edycji MADE FOR RESTAURANT 2024 zdefiniujemy NEW RULES. Już w kwietniu w Warszawie razem z ekspertkami i ekspertami, liderami i liderkami branży skonstruujemy biznesowe PERPETUUM MOBILE – wyrzucając zardzewiałe, połamane trybiki, które przynoszą straty i zastępując je nowymi, takimi, co idealnie zazębiają się z teraźniejszością i przyszłością. A to wszystko zerkając na Zachód, o czym już wkrótce.
Jesienią natomiast, w Poznaniu, zmierzymy się z rewolucją technologiczną, uwspółcześnionym manifestem "Miasto, masa, maszyna" Tadeusza Peipera. Siądziemy do rozmów o AUTOMATYZACJI: z zapałem futurystów i – już w przeciwieństwie do nich – z szacunkiem dla tradycji, a przede wszystkim z myślą o dobrostanie człowieka w zautomatyzowanym biznesie.
Już 23 kwietnia podczas MADE FOR RESTAURANT w Warszawie urealnimy ideę PERPETUUM MOBILE: restauracji, która raz wprowadzona w ruch, działa jak doskonale skonstruowany mechanizm na miarę czasów i potrzeb.
Do dzieła
Agnieszka Małkiewicz
Prezes FOR Sp. z o.o.
organizatorka 21 edycji MADE FOR RESTAURANT
Ogłaszamy koniec starych zasad.
W tym roku szykuj się na spotkania wiosną w Warszawie i jesienią w Poznaniu!
„Perpetuum Mobile” –
Warszawa, 23 kwietna 2024 r.
„Automatyzacja” –
Poznań, październik 2024 r.
RESTAURACJE
HOTELE
CATERING itp.
PARTNERZY
EKSPERCI
GOŚCIE VIP
Pytania dotyczące rejestracji prosimy kierować na adres: Magdalena Sławińska: ms@forsolutions.pl
Przygotowaliśmy dla Was prawdziwie branżowe badanie i powstały na jego bazie raport FOR Restaurant, który – mam nadzieję – otworzy Wasze oczy na nowe zasady i nowe zjawiska, rozjaśni podejrzenia biznesowe, wskaże nieznane dotąd kierunki, utwierdzi w trudnych do podjęcia decyzji lub od nich odwiedzie, np. czy warto inwestować w branżę gościnności, czy szukać gdzie indziej spełnienia zawodowego i finansowego. Udało nam się przeanalizować wiele zagadnień oraz zjawisk, kierujemy się tą wiedzą opracowując program konferencji m.in.:
Badanie i raport FOR Restaurant jest dla Was.
Badanie i raport rynkowy 2023/2024 to gruntowna wiedza o kondycji i perspektywach polskiej gastronomii
Raport FOR RESTAURANT to przedstawione przystępnie i czytelnie wyniki badań ilościowych i jakościowych przeprowadzonych wśród polskich restauratorów prowadzących lokale z różną ofertą rynkową, m.in. comfort food, casual dining, street food, a także restauracje hotelowe.
FOR RESTAURANT to pierwszy w Polsce raport stworzony na podstawie unikatowego badania przeprowadzonego we współpracy z polskimi restauratorami, na ich prośbę i z ich czynnym udziałem.
Profesjonalizm badania zapewnia jeden z najbardziej renomowanych polskich instytutów badawczych – ARC Rynek Opinia, a kompetencję i wiarygodność gwarantuje udział liderów branży, członków platformy MADE FOR RESTAURANT, czyli przedsiębiorców z obszaru HORECA, znających jej realia i problemy.
skuteczna platforma biznesowa budująca mocne relacje
interaktywny magazyn biznesowy serwujący aktualności z branży HORECA
networking najsilniejszych przedsiębiorców w branży
PERPETUUM MOBILE - tworzymy prototyp innowacyjnej restauracji |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
12:00 - 12:10 |
TOMASZ MUZA Live
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
12:10 - 12:20 |
Przywitanie gości i plan dnia
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Agnieszka Małkiewicz - FOR ▶ Miejska marka kulinarna: pomysł idealny, ale czy realny? Sprawdzamy Wrocław Zapraszamy na AFTER PARTY - co, jak, kiedy? Mike Motz - Let's Nibble w Fabryce Norblina |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
DYNAMIKA PRACY i RYNKU |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
12:20 - 12:50 |
Oddziaływanie zewnętrzne. Polityka, prawo i ekonomia - wiedza, która utrzymuje na fali RESTAURATORA w 2024 roku
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
12:50 - 12:55 |
Nowelizacje i innowacje prawne. Co świadomy restaurator musi wiedzieć w 2024?
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
12:55 - 14:15 |
FOR DATING dla ponad 100 liderów branży
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
14:15 - 14:20 |
Kuchnia pełna dobrej energii
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
14:20 - 14:55 |
LUNCH. RELAKS i BIZNESOWY NETWORKING
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
NEW RULES - NO RULES? |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gość specjalny, zagadka. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
14:55 - 15:25 |
Prowokacja czy profanacja? JAK WZBUDZIĆ EMOCJE, KTÓRE Z RESTAURACJI ZROBIĄ KULTOWĄ MARKĘ?
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
15:25 - 15:32 |
Londyn, Amsterdam, Warszawa. Jak innowacyjnie zarabiać... na winie? Recepta polskiego master sommeliera i restauratora.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MASZYNA OD JUTRA czy już DZIŚ? |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
15:32 - 15:40 |
Dostawa to nie zabawa
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
15:40 - 15:47 |
Roboty, systemy i automaty – przyszłość restauracji zaczyna się teraz
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
15:47 - 15:55 |
Jak sztuczna inteligencja zmieni gastro?
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MATERIA |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
15:55 - 16:05 |
Lokalność na nowo. Wariacje kulinarne na temat oleju rzepakowego serwują piekarz, kucharz.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
16:10 - 16:15 |
Kawior i wódka - łamiemy stereotypy
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Wprowadzenie Agata Łakomiak-Winnicka - Antonius Caviar |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
16:15 - 16:45 |
RELAKS i BIZNESOWY NETWORKING
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
WYZWANIA UKŁADU |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
16:45 - 17:00 |
Wstęp kuratorski
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
17:00 - 17:25 |
SHOW "Przemyśleć talerz. OdNowa" - wielozmysłowe doświadczenie na 8 stołach vol. 1
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
TERMODYNAMIKA - badamy układy |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
WYZWANIA UKŁADU |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
18:15 - 18:50 |
SHOW "Przemyśleć talerz. OdNowa" - wielozmysłowe doświadczenie na 8 stołach vol. 2
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
19:00 - 19:30 |
RELAKS - BIZNESOWY NETWORKING
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
19:30 - 20:15
WIELKI FINAŁ |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
21:00 - 24:00 |
After Party w Let’s Nibble w Fabryce Norblina
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Chcemy, aby niemożliwe stało się prawdziwe. Konstruujemy restauracyjne PERPETUUM MOBILE na nowych zasadach.
Plan jest taki: tego dnia w gronie ponad 600 liderów – czołowych restauratorów i ich pracowników – skonstruujemy prototyp innowacyjnej restauracji 2024; która zardzewiałe tryby wymienia na błyszczące, sprytnie dopasowane do tłoków gospodarki, polityki, technologii, do świeżych trendów; która zasila się zaskakującą energią pokolenia Zet i doświadczeniem X-ów; która naturalnie czerpie ze sztucznej inteligencji i usprawnia procesy; która komfortowo działa dając oddech przedsiębiorcom.
Co w programie konferencji, od południa do północy we wtorek 23.04?
Walcząc z niszcząca branżę rutyną zbudujemy sprawną, restauracyjną maszynę PERPETUUM MOBILE poprzez pracę warsztatową, degustacje i debaty, a dokładniej:
– rewolucję restauracyjnego talerza – spektakl kulinarny w wykonaniu 8 szefów kuchni, którzy zmierzą się z 8 największymi zagrożeniami/szansami branży jak susza, zero waste, pojedynek mięsa i vege oraz lokalności na nowo, przy muzyce zaprojektowanej przez Top Restauratora – Tomasza Muzę;
– spoglądanie w biznesowy bezkres w asekuracji redakcji Forbes i zaproszonych gości – Top Restauratorów i partnerów konferencji:
– szaleństwo w marketingowych inspiracjach – podamy przepis na ulubioną zupę Saddama Husseina, pokażemy gastro-Maryję z twarzą Rihanny, a sushi zalejemy ketchupem, sprawdzając, gdzie kończy się prowokacja i zaczyna profanacja;
– burzę mózgów ponad 100 ekspertów w trakcie warsztatów FOR Dating, które m.in. rozprawią się z trendem comfort food i convenience, wyjaśnią zagadkę sukcesu delivery, objaśnią tajemnice udanych biznesowych związków, innowacyjne rytuały przy stole i nowe zasady zaopatrzenia, a może nawet obalą sens kulinarnych konkursów i nagród;
– wskazanie innowacyjnych restauratorów do naśladowania poprzez ogłoszenie rankingu TOP 50 Restauratorów Forbes & For 2024 w kategorii Innowator;
– zbadanie, czy w Polsce można stworzyć miejską markę kulinarną na wzór zachodniej Europy: tu patrzymy w kierunku najpierw Wrocławia, a potem Poznania;
A na koniec z inicjatywy Waszej, tak, Waszej – pobalujemy na after party w jednej z najciekawszych warszawskich przestrzeni kulinarnych: restauracji Let’s Nibble w Fabryce Norblina.
Więcej na naszym portalu FORTALKS.PL:
To dzięki nim robimy konferencję! Wspierają nas Partnerzy, którzy dołączają do naszych działań swoje cegiełki wiedzy i doświadczeń. Prezentujemy ich propozycje rozwiązań w czasie 2 edycji wydarzeń MADE FOR Restaurant w 2024 r. oraz w naszych kanałach mediowych.
Współpracujemy z FORBES, czego efektem jest ranking
TOP 50 polskich Restauratorów FORBES&FOR.
Już 23 kwietnia ogłosimy listę.
Oto zwycięzcy Rankingu TOP 50 NAJLEPSZYCH RESTAURATORÓW W POLSCE 2023
MADE FOR RESTAURANT - SOPOT 2023
MADE FOR RESTAURANT - WARSZAWA 2023
Nagroda główna
Agnieszka i Marcin Chmielewscy
Nagroda specjalna
Anna Woźniak-Starak
Nagroda specjalna
Artur Jarczyński
MADE FOR RESTAURANT - KRAKÓW
Nagroda główna
Nagroda specjalna
MADE FOR RESTAURANT - SOPOT
Nagroda główna
MADE FOR RESTAURANT - WARSZAWA
Nagroda główna
Nagroda specjalna