MADE FOR RESTAURANT, 25 kwietnia 2023 r.

 

Konferencja hybrydowa oraz koktajl wieczorny
Novotel Centrum Warszawa
12:00 – 22:00


Z największą przyjemnością informujemy też, że nasza konferencja została objęta 
patronatem honorowym Prezydenta miasta stołecznego Warszawy Rafała Trzaskowskiego,
który czuje, że nasza branża jest kluczowa dla turystyki miasta i kraju.

 

PATRONAT HONOROWY

patronat honorowy

W czasie wydarzenia wybierzemy

TOP RESTAURATORKĘ/A MADE FOR RESTAURANT

w kategorii SKUTECZNOŚĆ BIZNESOWA

głosowanie ruszy 10 kwietnia 2023 r.

Zwycięzcy nagrody Made FOR Restaurant, edycja HEDONIŚCI, Kraków 2022

W czasie wydarzenia ogłosimy

Ranking TOP 50 Restauratorów FORBES & FOR

 

 

TOP 50 Restauratorów Rankingu Forbes & FOR, edycja 2022

ZOBACZ JAK BYŁO NA POPRZEDNIEJ EDYCJI MADE FOR RESTAURANT

 

Słyszymy od Was, że muzyka gra, wino się leje i kolejki do restauracji coraz dłuższe. Nas to jednak nie zwiedzie i wychodząc naprzeciw Waszym obawom, które nam komunikujecie, szykujemy WIELKIE SOS DLA branży GASTRO.

To będzie mocne uderzenie i spotkanie na szczycie najskuteczniejszych i najbardziej doświadczonych w naszej branży, aby zmierzyć się z tematem „KRYZYSU”. Będzie to też docenienie pracy restauratorów w ramach dwóch rankingów FORBES i FOR oraz MADE FOR RESTAURANT.

Będzie jak zawsze intensywnie, gwarno, kreatywnie, bardzo prestiżowo i totalnie smacznie, bo to wydarzenia to nie tylko kontakty, wiedza, ale również niezwykłe degustacje od najlepszych polskich szefów kuchni i barmanów.

Chodź zawsze staramy się zaskakiwać i odkrywać to jestem pewna, że to będzie która może przenieść nasze restauracje w jeszcze ciekawsze czasy.

Zapraszam,
Agnieszka Małkiewicz
Prezes Zarządu FOR Solutions

MADE FOR RESTAURANT to

skuteczna platforma biznesowa budująca mocne relacje

interaktywny magazyn biznesowy serwujący aktualności z branży HORECA

networking najsilniejszych przedsiębiorców w branży

MADE FOR RESTAURANT 2023
CO, GDZIE i KIEDY?

„Skuteczność biznesowa”  –
Warszawa, 25 kwietna 2023 r.

„Design i experience”  –
Sopot, 6 listopada 2023 r.

REJESTRACJA I SPRZEDAŻ BILETÓW NA KONFERENCJĘ

RESTAURATORZY I ICH PRACOWNICY
PARTNERZY
GOŚCIE VIP
EKSPERCI

– udział BEZPŁATNY!


WEŹ UDZIAŁ

PRODUCENCI I DOSTAWCY
– udział PŁATNY!


Konferencja on-line 400 zł


Konferencja stacjonarna i koktajl wieczorny 550 zł


KUP BILET

MEDIA
Skontaktuj się z nami w celu uzyskania akredytacji


UZYSKAJ AKREDYTACJĘ

12:00 - 12:15
Przywitanie gości i plan dnia

Agnieszka Małkiewicz - FOR Solutions
Karolina Zdrodowska - Urząd Miasta Warszawa
Rafał Szmytke - POT
Wojciech Kęsik - Novotel Warszawa Centrum

FORBES&FOR 2023: Ubiegłoroczny ranking


12:15 - 12:45
Ekonomiczny roller coaster: Polska i Świat. Co nas czeka w kolejnych miesiącach?

Panel dyskusyjny

prowadząca:
Magdalena Lemańska - FORBES

eksperci:
Małgorzata Starczewska-Krzysztoszek - Uniwersytet Warszawski
Daniel Pawełek - TOP Restaurator 2022 FOR&Forbes, Grupa Ferment
Tomasz Czechowski - TOP Restaurator MFR "New generation", BUH, Młoda Polska
Adam Czarnecki - ARC Rynek i Opinia
Maciej Wroński - Rational
Jan Mazurczak - PLOT

AVIKO FOOD SERVICE: 10 trendów w gastronomii na 2023. Jak sprytnie przetrwać w branży HoReCa w nadchodzącym roku?


12:45 - 13:15 Premiera Manifestu GREAT TASTE ZERO WASTE
 

Wykład

Ewa Rzeszowska - EIT FOOD
Katarzyna Młynarczyk - Rebread

 
Jak osiągnąć Great Taste - Zero Waste i zaangażować zespół.
 

Panel dyskusyjny

prowadzące:
Ewa Rzeszowska - EIT FOOD
Katarzyna Młynarczyk - Rebread

eksperci:
Maciej Nowicki - Pałac Wilanów
Ala Staszczyńska - Pasibus
Tadeusz Muller - Nine's, ORZO people-music-nature, Dieta Z Liścia

Manifest Great Taste, Zero Waste. Odkryj less waste w gastronomii – zyskaj więcej, marnując mniej!

 
13:15 - 13:25 MENU PRZYSZŁOŚCI badanie Unilever
 

Wykład

Mateusz Piłat - Unilever

 
13:25 - 13:40 Trendy i degustacje komentowane
 

Trendy kulinarne

Marcin Szachowicz - Unilever
Piotr Kościuk i Michał Gębala - Radisson Blu Hotel Sopot
Emiliano Castagna - Nestle Waters
Tomasz Łagowski - Belvedere - restauracja i catering
Jakub Steuermark - AVIKO
Michał Toczyłowski - Baken

Profesjonalny wine pairing na bazie win rekomendowanych przez Niemiecki Instytut Wina
MS Adam Pawłowski - Gościnność, Niemiecki Instytut Wina

 
13:40 - 14:10 BIZNESOWY NETWORKING
 

Przerwa

12:45 - 13:30 “Kieliszek a wino” warsztat i degustacja (Warsztat równoległy)
 


 

Warsztat

prowadzenie:
Tomasz Miszczak - TableART

 
13:30 - 13:45 Porcelana – efektownie i efektywnie (Warsztat równoległy)
 


 

Warsztat

prowadzenie:
Tomasz Miszczak - TableART

 

TOP 10 TWÓRCÓW RESTAURACJI w kategorii Skuteczność Biznesowa


14:10-14:30
PREZENTACJA RESTAURATORÓW

Daria Pawlewska


14:30 - 15:30
FOR DATING dla ponad 100 liderów branży

Dyskusje przy okrągłych stołach

prowadząca:
Daria Pawlewska

nagroda specjalna Skuteczność Biznesowa
Anna Woźniak-Starak - Belvedere

nagroda specjalna Skuteczność Biznesowa
Artur Jarczyński - Der Ellefant, Otto Pompieri, Jeff's - Warszawa

 

TOP 10 Restauratorow Made FOR Restaurant nominowanych w kategorii Skuteczność Biznesowa

  1. Karol Szafraniec & Bartosz Serdakowski-Goldstein - Paradiso Kitchen & Cocktails, Bocca Ristorante & Pizzeria, Zachodni Brzeg, Buena Vista Social Food, Kohana Rum & Kitchen, Mango, Vegan Street Food, Cofeina Cafe
  2. Łukasz Burda - White Marlin, Wozownia Gdańska, Maniera
  3. Filip Gawryszewski - Soto Sushi
  4. Agnieszka & Marcin Chmielewscy - Przystan& Marina Wrocław, Przystan TU Wrocław
  5. Piotr Staszczyński, Jan Kulisiewicz, Dawid Bojarojć, Alicja Staszczyńska - PASIBUS
  6. Emil Hołubiczko - Miedzymiastowa Rynek, Międzymiastowa Podgórze, Molam, Luktung
  7. Marcin Edward Wachowicz - Aioli Cantine Bar Cafe Deli, Aioli Bread&Aperitivo, Momu, Le Cabaret Cafe, Warszawa & Aioli inspired by Katowice, Aioli inspired by Gdańsk
  8. Agata & Michał Kuter - A nóż widelec , A nóż widelec w Pałacu, Poznań
  9. Tomasz Gut & Katarzyna Walinowicz - Restauracja Zakopiańska , Leśniczówka , Stara Papiernia w eN Hotel
  10. Suren Sargsyan, Rafał Biernacik, Daniel Kość, Sławomir Żbikowski - Thai Thai

BIZNES


15:30 - 15:40 Jak unikać wpadek prawnych będąc pracodawcą w gastronomii? Najczęstsze zagrożenia.
 

Wykład

Bartłomiej Małkiewicz - Kancelaria Prawna Morawski & Partners

 
15:40 - 15:45 Grafiki, zmiany i nadgodziny - jak zdjąć z głowy restauratora i managera? Kadromierz
 

Sprytne rozwiązania na trudne czasy.

Piotr Kawalec - Kadromierz

 
15:45 - 15:55 Kolacje, rekomendacje miejsc, kampanie promocyjne. Citispecial - działania w liczbach!
 

Sprytne rozwiązania na trudne czasy.

Monika Pieczonka - Citibank Handlowy

 
16:00 - 16:30 Ukraińska gastronomia w Polsce. Nowi inwestorzy, nowe talenty, nowe koncepty, nowi goście w restauracjach.
 

Panel dyskusyjny

prowadząca:
Małgosia Minta - Minta Eats

eksperci:
Sofia Kolomytseva - portal "Restorator" w Ukrainie
Dmytro Borysow - m.in. Biliy Nalyv, Kanapa, Mushlya
Olga Kopylova - m.in. Czarnomorka, Chernomorka

15:30 - 16:30 Polski kawior i polska wódka – duet idealny. (Warsztat równoległy)
 


Warsztat

prowadzenie:
Agata Łakomiak – Winnicka – Antonius Caviar
Wojciech Dorda – Chopin Vodka
Artur Wawrzyszczak – Chopin Vodka

 

16:30-16:35
Trendy i degustacje

Trendy barmańskie

Arkadiusz Białkowski - Patio (Hotel Golden Tulip)
Arnold Skiba - Lane’s (Hotel Bristol)


16:35 - 17:05
BIZNESOWY NETWORKING i POCZĘSTUNEK

Przerwa i lunch


17:05 - 18:05
FOR DATING dla ponad 100 liderów branży

Dyskusje przy okrągłych stołach

prowadzący:
Marcin Wajda - Winterhalter Polska
Agnieszka Małkiewicz - FOR Solutions

Zagadnienia SOS - na ratunek restauracjom w 2023

Serwis przyszłości. Jak połączyć komfort obsługi gościa i komfort pracy kelnera? Odwieczny punkt zapalny i bolączka restauratora.
Piotr Jędras - E-waiter

Wywiad: To się dzieje. E-waiter.pl – spełnienie marzeń o kelnerze idealnym, aczkolwiek wirtualnym.

Zarządzanie finansami. Jak kontrolować koszty i trzymać ceny na wodzy?
Jakub Madej - Cheff.it

Wywiad: Jak policzyć biznes gastronomiczny i unikać strat? – W końcu mamy to!

 

Social Media. Jak rozliczać agencję social media z efektów, czyli wzrostu obrotów restauracji?
Agnieszka Borek - Fika

Technologia. Optymalizacja technologii, a ceny np. energii.
Wojciech Poznański - tanszemedia.pl

HR. Jak wprowadzać i utrzymać pracownika? Onboarding z elementami psychologii.
Magdalena Wiśniewska-Baran - Tabaka Kulinarna

Zaopatrzenie. Jakie dostawcy stosują ułatwienia dla restauracji w finansowaniu i współpracy?
Przemysław Szymankiewicz - Winterhalter Polska

Wywiad: Marka, która „wyczyściła” konkurencję? – historia kultowego sukcesu.

 

Delivery. Jak najwięcej "wycisnąć" z "deliverki"?
Marek Cynowski - Rebel Tang

Life and Work Balance. Good Life - mentalny chill w gastro, czy to się da?
Katarzyna Noga - Bunge właściciel marki Kruszwica

Wzrost. Nowa restauracja w czasach kryzysu?
Łukasz Samagalski - Gastrocookie, Montownia

Rekrutacja. Pracownik poszukiwany. Gdzie i jak?
Łukasz Cieślikowski - WORKINN

AVIKO FOOD SERVICE: Szefa kuchni zatrudnię. Mini-poradnik rekrutera.


18:05 - 18:30
PR z klasą na ratunek restauracjom

Panel dyskusyjny

prowadząca:
Helena Korniejew - Big Picture

eksperci:
Agata Łakomiak-Winnicka - Antonius Caviar
Joanna Czechowska - Marriott International
Marcin Kuc - Jaja w Kuchni
Dorota Januszko - Głodna Dorota 
Dominika Biegańska - Chilli Zet

AVIKO FOOD SERVICE: Promocja restauracji? Działaj ze strategią i holistycznie.


18:30 - 19:00
BIZNESOWY NETWORKING

Przerwa


19:00 - 22:00
KOKTAJL - WIECZORNA CZĘŚĆ OFICJALNA

 

SPOTKANIE LAUREATÓW 2020-2022

Opinie ekspertów


Trendy i degustacje komentowane

Paweł Salamon - Pałac Mierzęcin, restauracja Destylarnia
Adam Ciupka - Chef's Culinar
Maciej Majewski - KUK
Shehab Abdelaziz - Novotel Centrum
Michał Iwaniuk - Belvedere Catering

Łukasz Plewka - Worek Kości
Małgorzata Krakowiak - Nespresso Coffee Expert
Kuba Sapieja, Damian Mielniczek

 

WIELKI FINAŁ

TOP 10 Restauratorów Made For Restaurant w kategorii Skuteczność Biznesowa


KULMINACJA
Ranking TOP 50 Polskich Restauratorów FORBES & FOR

prowadzenie
Katarzyna Dębek - FORBES
Agnieszka Małkiewicz - FOR Solutions

KOGO ZAPRASZAMY NA SPOTKANIA MADE FOR RESTAURANT?

 

  • Restauratorów, którzy chcą zarabiać i być fair,
  • Managerów z wiedzą, którą chcą się nią dzielić i poszerzać,
  • Sommelierów z aspiracjami i międzynarodowym apetytem,
  • Barmanów z przyszłością,
  • Szefów kuchni z biznesowymi ambicjami,
  • Producentów, dostawców i sprzedawców, którzy chcą rozumieć swoich klientów,
  • Media, które chcą być blisko branży gastronomicznej.

PARTNERZY

 

To dzięki nim robimy konferencję! Wspierają nas Partnerzy, którzy dołączają do naszych działań swoje cegiełki wiedzy i doświadczeń. Prezentujemy ich propozycje rozwiązań w czasie 2 edycji wydarzeń MADE FOR Restaurant w 2023 r. oraz w naszych kanałach mediowych.

ORGANIZATOR

PARTNER ORGANIZACYJNY

PARTNER

PARTNERZY MERYTORYCZNI

PARTNERZY STRATEGICZNI

PARTNERZY BIZNESOWI WYDARZENIA

PARTNERZY MEDIALNI

PARTNERZY KOMUNIKACYJNI

ZA DEKORACJE FLORYSTYCZNE ODPOWIADA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

 

Zapisz się na wydarzenie na Facebooku lub dołącz do nas na Instagramie albo LinkedIn, a będziesz na bieżąco ze wszystkimi informacjami.

WSPÓŁPRACA Z FORBES
Na konferencji spotkasz najlepszych
TOP 50 Restauratorów w rankingu FORBES & FOR Solutions

 

Rozpoczęliśmy współpracę z FORBES, czego efektem był pierwszy ranking TOP 50 polskich Restauratorów, opublikowany w marcu 2022 r. To precedens, bo zazwyczaj doceniamy szefów kuchni lub podziwiamy restauracje, których dotyczą rankingi.

Czas na przedsiębiorców i kolejną edycję 2023!

 

Oto zwycięzcy 2022

MADE FOR RESTAURANT to
NAGRODY DLA NAJLEPSZYCH
RESTAURATORÓW 2022

MADE FOR RESTAURANT - KRAKÓW

Nagroda główna

Nagroda specjalna

MADE FOR RESTAURANT - SOPOT

Nagroda główna

MADE FOR RESTAURANT - WARSZAWA

Nagroda główna

Nagroda specjalna

KONTAKT

Dla Partnerów
e-mail: zw@forsolutions.pl
Dla Uczestników
e-mail: ms@forsolutions.pl