MADE FOR RESTAURANT, 25 kwietnia 2023 r.

 

Konferencja hybrydowa oraz koktajl wieczorny
Novotel Centrum Warszawa
12:00 – 22:00


Z największą przyjemnością informujemy też, że nasza konferencja została objęta 
patronatem honorowym Prezydenta miasta stołecznego Warszawy Rafała Trzaskowskiego,
który czuje, że nasza branża jest kluczowa dla turystyki miasta i kraju.

 

PATRONAT HONOROWY

patronat honorowy

W czasie wydarzenia wybierzemy

TOP RESTAURATORKĘ/A MADE FOR RESTAURANT

w kategorii SKUTECZNOŚĆ BIZNESOWA

głosowanie ruszy 10 kwietnia 2023 r.

Zwycięzcy nagrody Made FOR Restaurant, edycja HEDONIŚCI, Kraków 2022

W czasie wydarzenia ogłosimy

Ranking TOP 50 Restauratorów FORBES & FOR

 

 

TOP 50 Restauratorów Rankingu Forbes & FOR, edycja 2022

ZOBACZ JAK BYŁO NA POPRZEDNIEJ EDYCJI MADE FOR RESTAURANT

 

Słyszymy od Was, że muzyka gra, wino się leje i kolejki do restauracji coraz dłuższe. Nas to jednak nie zwiedzie i wychodząc naprzeciw Waszym obawom, które nam komunikujecie, szykujemy WIELKIE SOS DLA branży GASTRO.

To będzie mocne uderzenie i spotkanie na szczycie najskuteczniejszych i najbardziej doświadczonych w naszej branży, aby zmierzyć się z tematem „KRYZYSU”. Będzie to też docenienie pracy restauratorów w ramach dwóch rankingów FORBES i FOR oraz MADE FOR RESTAURANT.

Będzie jak zawsze intensywnie, gwarno, kreatywnie, bardzo prestiżowo i totalnie smacznie, bo to wydarzenia to nie tylko kontakty, wiedza, ale również niezwykłe degustacje od najlepszych polskich szefów kuchni i barmanów.

Chodź zawsze staramy się zaskakiwać i odkrywać to jestem pewna, że to będzie która może przenieść nasze restauracje w jeszcze ciekawsze czasy.

Zapraszam,
Agnieszka Małkiewicz
Prezes Zarządu FOR Solutions

MADE FOR RESTAURANT to

skuteczna platforma biznesowa budująca mocne relacje

interaktywny magazyn biznesowy serwujący aktualności z branży HORECA

networking najsilniejszych przedsiębiorców w branży

MADE FOR RESTAURANT 2023
CO, GDZIE i KIEDY?

„Skuteczność biznesowa”  –
Warszawa, 25 kwietna 2023 r.

„Design i experience”  –
Sopot, 6 listopada 2023 r.

REJESTRACJA I SPRZEDAŻ BILETÓW NA KONFERENCJĘ

RESTAURATORZY I ICH PRACOWNICY
PARTNERZY
GOŚCIE VIP
EKSPERCI

– udział BEZPŁATNY!


WEŹ UDZIAŁ

PRODUCENCI I DOSTAWCY
– udział PŁATNY!


Konferencja on-line 400 zł


Konferencja stacjonarna i koktajl wieczorny 550 zł


KUP BILET

MEDIA
Skontaktuj się z nami w celu uzyskania akredytacji


UZYSKAJ AKREDYTACJĘ
 
12:00 - 12:15
Przywitanie gości i plan dnia

Agnieszka Małkiewicz - FOR Solutions
Wojciech Kęsik - Dyrektor Generalny hotelu Novotel Warszawa Centrum

12:15 - 12:45
Ekonomiczny roller coaster: polska i świat. Co nas czeka w kolejnych miesiącach?

Panel dyskusyjny

prowadząca:
Magdalena Lemańska - FORBES

eksperci:
Małgorzata Starczewska-Krzysztoszek - Uniwersytet Warszawski
Daniel Pawełek - TOP Restaurator 2022 FOR&Forbes, Grupa Ferment
Tomasz Czechowski - TOP Restaurator MFR "New generation", BUH, Młoda Polska
Adam Czarnecki - ARC Rynek i Opinia
Maciej Wroński - Rational

12:45 - 13:15
Premiera Manifestu GOOD TASTE ZERO WASTE

Wykład

Ewa Rzeszowska - EIT FOOD
Katarzyna Młynarczyk - Rebread

Jak osiągnąć Great Taste - Zero Waste i zaangażować zespół.

Panel dyskusyjny

prowadzące:
Ewa Rzeszowska - EIT FOOD
Katarzyna Młynarczyk - Rebread

eksperci:
Maciej Nowicki - Pałac Wilanów
Ala Staszczyńska - Pasibus
Tadeusz Muller - Ninth, ORZO people-music-nature, Z liścia

13:15 - 13:25
MENU PRZYSZLOŚĆ badanie Unilever

Wykład

Mateusz Piłat - Unilever

13:25 - 13:40
Trendy i degustacje komentowane

Trendy kulinarne

Marcin Szachowicz - Unilever
Piotr Kościuk i Michał Gębala - Radisson Blu Hotel Sopot
Tomasz Łagowski - Belvedere - restrauracja i catering
Michał Toczyłowski - Baken

Profesjonalny wine pairing na bazie win rekomendowanych przez Niemiecki Instytut Wina
MS Adam Pawłowski - Gościnność, Niemiecki Instytut Wina

13:40 - 14:10
BIZNESOWY NETWORKING

Przerwa

14:10 - 15:30
FOR DATING dla ponad 100 liderów branży

Dyskusje przy okrągłych stołach

prowadząca:
Daria Pawlewska

Nagroda specjalna EVER GREEN
Anna Woźniak Starak - Belvedere

Nagroda specjalna SKUTECZNY BIZNESOWO
Artur Jarczyński - Der Ellefant, Otto Pompieri, Jeff's - Warszawa

Nominowani TOP Restauratorzy - już wkrótce

15:30 - 15:40
Jak unikać wpadek prawnych będąc pracodawcą w gastronomii? Najczęstsze zagrożenia.

Wykład

Bartłomiej Małkiewicz - Kancelaria Prawna Morawski & Partners

15:45 - 15:55
Kolacje, rekomendacje miejsc, kampanie promocyjne. Citispecial - działania w liczbach!

Sprytne rozwiązania na trudne czasy.

Monika Pieczonka - Citibank

16:00 - 16:30
Ukraińska gastronomia w Polsce. Nowi inwestorzy, nowe talenty, nowe koncepty, nowi goście w restauracjach.

Panel dyskusyjny

prowadząca:
Małgosia Minta - Minta Eats

eksperci:
Sofia Kolomytseva - Restorator, Ukraina
Dmytro Borysow - restaurator
Olga Kopylova - Czarnomorka

16:30-16:35
Trendy i degustacje

Trendy barmańskie

Arkadiusz Białkowski - Patio (Hotel Golden Tulip)
Arnold Skiba - Lane’s (Hotel Bristol)

16:35 - 17:05
BIZNESOWY NETWORKING i POCZĘSTUNEK

Przerwa i lunch

17:05 - 18:05
FOR DATING dla ponad 100 liderów branży

Dyskusje przy okrągłych stołach

prowadzący:
Marcin Wajda - Winterhalter Polska
Agnieszka Małkiewicz - FOR Solutions

Zagadnienia SOS - na ratunek restauracjom w 2023

Serwis przyszłości. Jak połaczyć komfort obsługi gościa i komfort pracy kelnera? Odwieczny punkt zapalny i bolączka restauratora.
Piotr Jędras - E-waiter

Zarządzanie finansami. Jak kontrolować koszty i trzymać ceny na wodzy?
Jakub Madej - Cheff.it

 

Social Media. Jak rozliczać agencję social media z efektów, czyli wzrostu obrotów restauracji?
Agnieszka Borek - Fika

Technologia. Optymalizacja technologii, a ceny np. energii.
Wojciech Poznański - tanszemedia.pl

HR. Jak wprowadzać i utrzymac pracownika? Onboarding z elementami psychologii.
Magdalena Wiśniewska-Baran - Tabaka Kulinarna

Zaopatrzenie. Jakie dostawcy stosują ulatwienia dla restauracji w finansowaniu i wspólpracy?
Przemysław Szymankiewicz - Winterhalter Polska

 

Delivery. Jak najwięcej "wycisnąć" z "deliverki"?
Marek Cynowski - Rebel Tang

Life and Work Balance. Good Life - mentalny chill w gastro, czy to się da?
Katarzyna Noga - Kruszwica

Wzrost. Nowa restauracja w czasach kryzysu?
Łukasz Domagalski - Gastrocookie, Montownia

Rekrtutacja. Pracownik poszukiwany. Gdzie i jak?
Łukasz Cieślikowski - WORKINN

18:05 - 18:30
PR z klasą na ratunek restauracjom

Panel dyskusyjny

prowadząca:
Helena Koroniew - Big Picture

Agata Łakomiak - Antonius Caviar

18:30 - 19:00
BIZNESOWY NETWORKING

Przerwa

19:00 - 22:00
WIECZORNA CZĘŚĆ OFICJALNA

Koktajl i ogłoszenie wyników

 

 

SPOTKANIE LAUREATÓW 2020-2022

Opinie ekspertów


WIELKI FINAŁ

TOP 10 Restauratorów Made For Restaurant w kategorii Skuteczność Biznesowa


Trendy i degustacje komentowane

Paweł Salamon - Mierzęcin
Adam Ciupka - Chefs Culinar
Maciej Majewski - KUK
Shehab Abdelaziz - Novotel Centrum
Michał Iwaniuk - Belvedere - restauracja i catering

Łukasz Plewka - Worek Kości
Małgorzata Krakowiak - Nespresso Coffee Expert
Kuba Sapieja, Damian Mielniczek

 

 


KULMINACJA
Ranking TOP 50 Polskich Restauratorów FORBES & FOR

 

prowadzenie
Katarzyna Dębek - FORBES
Agnieszka Małkiewicz - FOR Solutions

KOGO ZAPRASZAMY NA SPOTKANIA MADE FOR RESTAURANT?

 

  • Restauratorów, którzy chcą zarabiać i być fair,
  • Managerów z wiedzą, którą chcą się nią dzielić i poszerzać,
  • Sommelierów z aspiracjami i międzynarodowym apetytem,
  • Barmanów z przyszłością,
  • Szefów kuchni z biznesowymi ambicjami,
  • Producentów, dostawców i sprzedawców, którzy chcą rozumieć swoich klientów,
  • Media, które chcą być blisko branży gastronomicznej.

PARTNERZY

 

To dzięki nim robimy konferencję! Wspierają nas Partnerzy, którzy dołączają do naszych działań swoje cegiełki wiedzy i doświadczeń. Prezentujemy ich propozycje rozwiązań w czasie 2 edycji wydarzeń MADE FOR Restaurant w 2023 r. oraz w naszych kanałach mediowych.

ORGANIZATOR

PARTNER

PARTNERZY MERYTORYCZNI

PARTNERZY STRATEGICZNI

PARTNERZY BIZNESOWI WYDARZENIA

PARTNERZY MEDIALNI

PARTNERZY KOMUNIKACYJNI

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

 

Zapisz się na wydarzenie na Facebooku lub dołącz do nas na Instagramie albo LinkedIn, a będziesz na bieżąco ze wszystkimi informacjami.

WSPÓŁPRACA Z FORBES
Na konferencji spotkasz najlepszych
TOP 50 Restauratorów w rankingu FORBES & FOR Solutions

 

Rozpoczęliśmy współpracę z FORBES, czego efektem był pierwszy ranking TOP 50 polskich Restauratorów, opublikowany w marcu 2022 r. To precedens, bo zazwyczaj doceniamy szefów kuchni lub podziwiamy restauracje, których dotyczą rankingi.

Czas na przedsiębiorców i kolejną edycję 2023!

 

Oto zwycięzcy 2022

MADE FOR RESTAURANT to
NAGRODY DLA NAJLEPSZYCH
RESTAURATORÓW 2022

MADE FOR RESTAURANT - KRAKÓW

Nagroda główna

Nagroda specjalna

MADE FOR RESTAURANT - SOPOT

Nagroda główna

MADE FOR RESTAURANT - WARSZAWA

Nagroda główna

Nagroda specjalna

KONTAKT

Dla Partnerów
e-mail: zw@forsolutions.pl
Dla Uczestników
e-mail: ms@forsolutions.pl