Widzimy się już za:
00
DNI
00
GODZIN
00
MINUT
00
SEKUND

MADE FOR RESTAURANT

Radisson Blu Hotel, Sopot
6 listopada 2023 r.
12:00-24:00

 

W PROGRAMIE:

Konferencja hybrydowa
Premiera Badania i Raportu FOR RESTAURANT
Spektakl kulinarny
After Party


Z największą przyjemnością informujemy, że nasza konferencja została objęta
patronatem honorowym prezydenta miasta SOPOT Jacka Karnowskiego,
który czuje, że nasza branża jest kluczowa dla turystyki miasta i kraju.

PATRONAT HONOROWY


patronat honorowy

PARTNER


patronat honorowy

W czasie wydarzenia wyróżnimy:

10 TOP RESTAURATORÓW

w kategorii EXPERIENCE & DESIGN

Zwycięzcy nagrody Made FOR Restaurant, edycja SKUTECZNOŚĆ BIZNESOWA, Warszawa 2023

W czasie spotkania swoją wiedzą podzielą się Restauratorzy z Rankingu TOP 50 Restauratorów FORBES & FOR 2023
 

TOP 50 Restauratorów Rankingu Forbes & FOR

ZOBACZ JAK BYŁO NA POPRZEDNIEJ EDYCJI MADE FOR RESTAURANT

 

Tego jeszcze na MADE FOR RESTAURANT NIE BYŁO!

Zajmiemy się sferą, która daje restauracji moc budowania emocji i przyciągania gości - Sferą Estetyki i Doświadczeń. To najtrudniejszy element tworzenia tego biznesu, poczynając od dźwięków, zapachów, światła, a na smaku kończąc. Ulotny, a my chcemy go złapać i zrozumieć poprzez Spektakl Kulinarny na 10 stołach tworzony przez wspaniałych szefów kuchni i barmanów oraz prof. Annę Królikiewicz, która pomoże uporządkować wizję artystyczną.

W dobie lęku o skuteczność biznesową, o przychody, o zmiany, chcemy dać Wam inspiracje do tworzenia miejsc i wydarzeń, które zaciekawią i przyciągną gości. Zbierzemy je od czołowych polskich restauratorów, managerów i szefów kuchni.

SOS dla Gasto to nie tylko liczby, aplikacje, kalkulacje, ale również inspiracje z wakacyjnych podróży, kulinarnych study tour oraz wiele przyjemności z odwiedzin najcudowniejszych restauracji świata. Zbierzemy je w Mapę Przeżyć FOR RESTAURANT od Was i dla Was.

I jeszcze niespodzianka! Wychodząc naprzeciw turbulencjom, których doświadczamy w gospodarce, komunikacji i relacjach, pracujemy nad Raportem FOR RESTAURANT, opartym na pierwszym badaniu opinii restauratorów, które realizujemy z ARC Rynek Opinia. To dla Was grunt do działań w oparciu o konkretne dane z rynku. To nasze SOS dla GASTRO!

Zapraszam, naprawdę warto być z nami
Agnieszka Małkiewicz
Prezes Zarządu FOR Solutions

MADE FOR RESTAURANT to

skuteczna platforma biznesowa budująca mocne relacje

interaktywny magazyn biznesowy serwujący aktualności z branży HORECA

networking najsilniejszych przedsiębiorców w branży

REJESTRACJA - UDZIAŁ BEZPŁATNY

RESTAURACJE
HOTELE
CATERING itp.

Właściciele i pracownicy


WEŹ UDZIAŁ

PARTNERZY
GOŚCIE VIP
EKSPERCI

Skontaktuj się z nami w celu uzyskania akredytacji
WEŹ UDZIAŁ

MEDIA

 

Skontaktuj się z nami w celu uzyskania akredytacji
UZYSKAJ AKREDYTACJĘ

UDZIAŁ PŁATNY

PRODUCENCI I DOSTAWCY


Konferencja on-line 400 zł


Konferencja stacjonarna 550 zł


KUP BILET

Pytania dotyczące rejestracji prosimy kierować na adres: Magdalena Sławińska: ms@forsolutions.pl

 
MOC
12:00 - 12:10
TOMASZ MUZA Live

Refleksje muzyczne

Tomasz Muza - Molam


12:10 - 12:25
Przywitanie gości i plan dnia

Agnieszka Małkiewicz - FOR
Daria Pawlewska - THE FOODIE PHILOSOPHER
Małgorzata Winiarska - Radisson Blu Hotel, Sopot

▶ Pierwsza TOP 50 Restauratorów wg Ranking FORBES& FOR 2023

▶ Druga TOP 50 Restauratorów wg Ranking FORBES& FOR 2023


O tym, co w turystyce i gastronomii dzisiaj ważne

Marcin Różycki - POT


Sopocka gastronomia wita branżę

Aleksandra Gosk - Radna Miasta Sopotu Przewodnicząca Komisji Turystyki i Uzdrowiska

▶ WYWIAD Gastronomiczny Sopot


Mapa ekstremalnych przeżyć gości MADE FOR RESTAURANT - o co chodzi?

GOŚCINNOŚĆ
12:25 - 12:30
Welcome and Drink :-)

Degustacja

Małgorzata Krakowiak - Nespresso Coffee Expert


White Marlin zaprasza na AFTER PARTY - co, jak, kiedy, nieformalnie?

Zaproszenie

Tomasz Purol - White Marlin
Łukasz Burda - White Marlin Sopot i Gdańsk

ŚWIADOMOŚĆ
12:30 - 13:05
DOKĄD ZMIERZASZ Polska gastronomio? Inauguracja badania i raportu biznesowego FOR RESTAURANT.

Prezentacja

Adam Czarnecki - ARC Rynek i Opinia

panel dyskusyjny

prowadząca:
Magdalena Lemańska - FORBES

eksperci:
Adam Czarnecki - ARC Rynek i Opinia
Sternicki Andrzej - Akademia, Bubbles, U Wieniawy
Klaudiusz Kawicki - MUGA
Jakub Madej - Cheff.it
Paweł Tatara - Monka

▶ BADANIE i RAPORT FOR RESTAURANT

SZACUNEK
13:05 - 13:45
GośćINNOŚĆ. Mobbing, dyskryminacja kobiet i osób lgbt+, molestowanie, rasizm, przemoc emocjonalna - jak je ukrócić w gastronomii?

panel dyskusyjny

prowadząca:
Katarzyna Bednarczykówna - dziennikarka

eksperci:
Aleksandra Dojnikowska - Bułkę przez Bibułkę, Baken
Katarzyna Adamus - restauracja Kozaczok, Azia Restaurants, My Thai i Dim Sum&Ramen, Hana Sushi
Anna Nowakowska - restauracja Kozaczok, Azia Restaurants, My Thai i Dim Sum&Ramen, Hana Sushi
Michal Pietrzykowski - Green Caffe Nero
Krzysztof Kaliciński - Blackboard Consulting
Bartłomiej Małkiewicz - Kancelaria prof. Wierzbowski i partnerzy
Bartosz Filipowicz - Falla

SMAK
13:45 - 14:05
Kuchnia Fancy

Lokalność. Szaleństwa kulinarne na temat oleju rzepakowego serwują piekarz, kucharz i cukiernik.

Wprowadzenie

Ania Włodarczyk - StrawberryfromPoland

Degustacja

Julia Juchnowicz-Zielińska - Figle
Damian Mazurowski - Restauracja Kubicki
Wojciech Błaszkiewicz-Okrągły - Must Bake


Wypiek fit i bez glutenu - ciekawostka do karty menu w restauracji.

Degustacja

Agata Kubacka - Bunge, właściciel marki Kruszwica


Kuchnia holistyczna. Ogród, wino i chleb.

Lunch

Piotr Kościuk i Michał Gębala - Radisson Blu Hotel Sopot

▶ WYWIAD Piotr Kościuk i Michał Gębala - Radisson Blu Hotel Sopot


14:05 - 14:40 RELAKS i BIZNESOWY NETWORKING
 

Przerwa

 
ANGAŻOWANIE
 
14:40 - 15:10 Mistrzowie i Mistrzynie w Social Media. Oni wiedzą jak budować doświadczenie i społeczność w SM
 

panel dyskusyjny

prowadząca:
Agnieszka Borek - Fika

eksperci:
Monika Warężak - UBER EATS
Mateusz Matczak - Pasibus
Zofia Pazik - Cool Cat
Monika Mazurek - Peaches Gastro Girls, Lychees Gastro Girls
Natalia Kmieciak - Smaki warte Poznania

▶ WYWIAD Ala i Piotr Staszczyńscy Pasibus

14:30 - 15:00 Kieliszek a wino” warsztat i degustacja (Warsztat równoległy)
 

Warsztat

prowadzenie:
Tomasz Miszczak – TABLEART

 
DOCENIENIE
15:10 - 16:30
Nagrody specjalne dla TOP 10 Restauratorów w kategoriach Experience & Design

prowadzący:

Marcin Wajda - Winterhalter


Dyskusje przy okrągłych stołach

FOR DATING dla ponad 100 liderów branży

Piotr Popiński - Eliksir by Dom Wódki, Muzeum Wódki, Czerwony Wieprz, The Roots Bar&more
Martin Gimenez Castro - Tuna, Ceviche
Maciej Nowaczyk i Beata Ziajka - La Maddalena
Marta Gessler - Qchnia Artystyczna, Warsztat Woni
Michael Motz - Stacja Food Hall, Food Town w Fabryce Norblina
Krzysztof Cybruch - Montownia, Targ Śniadaniowy
Magda i Marcin Jasiura - ​Noriko Omakase Sushi
Sławomir Kimaszewski - Mamma - free people space, FUEGO
Marcin Smoczyński - Fromażeria
Witek Iwański, Marcin Ruczyński - Hub Praga

▶ WYWIAD Michael Motz Food Town

▶ WYWIAD Marcin Wachowicz Aioli, Banja Luka, Momu

16:30 - 16:40
Krótka przerwa techniczna

Przerwa techniczna

KREATYWNOŚĆ
16:40 - 17:00
„Plate: senses and stories” - wielozmysłowe doświadczenie na 10 stołach

prowadząca:
Daria Pawlewska - THE FOODIE PHILOSOPHER

opieka artystyczna:
prof. Anna Królikiewicz - ASP Gdańsk

ekspresje kulinarne

Robert Oleksy - Sopot Marriott Resort & Spa
Krzysztof Kowalczyk - Chefs Culinar
Krzysztof Konieczny/Jacek Koprowski - Neon/Fino
Paweł Stawicki - White Marlin Gdańsk


Ceramika w doświadczeniu kulinarnym

Tomasz Miszczak - TABLEART


Moda kulinarna


Wine pairing

Anna Gmurczyk - Niemiecki Instytut Wina


Barmański pairing

Degustacja

Mateusz Moczadło - Gatsby Gdańsk
Bartosz Jankuniec - Flisak’76


17:00 - 17:30
RELAKS - BIZNESOWY NETWORKING

Przerwa

KLASA
17:30 - 18:00 PR z klasą. „Doświadczenie kowizerunkowe”. Współpraca marek premium z restauracjami.
 

panel dyskusyjny

prowadząca:
Helena Korniejew - Big Picture

eksperci:
Agnieszka Kossakowska - Rituals
Olga Hinc - Nespresso
Tomasz Czudowski - Alewino.pl, Podrygi, Muzealna
Sylwia Zaręba - ShinySyl

 
RÓWNOWAGA - biznes i emocje
 
18:00 - 18:10 GOLD Experience - doświadczenie restauracyjne dla klientów CITIGOLD
 

Monika Pieczonka - Citi Handlowy

17:45 – 18:15 Polski kawior i polska wódka – duet idealny. (Warsztat równoległy)
 


Warsztat

prowadzenie:
Monika Janeczek – Antonius Caviar
Joanna Szkudelska – Antonius Caviar
Wojciech Dorda – Chopin Vodka
Artur Wawrzyszczak – Chopin Vodka

 

18:10 - 18:35
Goście zagraniczni w Twojej restauracji/hotelu? Jak ich przyciągnąć i zachwycić?

panel dyskusyjny

prowadzący:
Bartłomiej Barski - Prezes Sopockiej Organizacji Turystycznej

eksperci:
Krystyna Hartenberger Pater - Radisson Blue Hotel, Sopot
Karolina Gnusowska-Weiss - Weiss Travel
Dominik Karpik - Restauracja Mercato, Gdańsk
Agnieszka Aniołowska - L’Entre Villes
Agnieszka Łangowska - TRUE Steaks & Seafood

EMOCJE
18:35 - 19:00
Mapa ekstremalnych przeżyć gości MADE FOR RESTAURANT

prowadząca:
Daria Pawlewska - THE FOODIE PHILOSOPHER

Prezentacje

Podróże wirtualne i realne - luksusowe kooperacje.
Łukasz Burda - TOP Restaurator MFR " Skuteczność Biznesowa" 2023, White Marlin

▶ WYWIAD  Łukasz Burda White Marlin Sopot i Gdańsk

Miejsca, które mnie ukształtowały i zrobiły ze mnie restauratora?
Daniel Pawełek - TOP Restaurator 2022 i 2023 FOR&Forbes, Grupa Ferment

Zbieram wrażenia, marzenia i doświadczenia w dochodową, holistyczną restaurację hotelową.
Anna Dowgiałło-Sługocka - Radisson Blu Hotel, Sopot

Refleksje muzyczne

Trzeba posłuchać...

Tomasz Muza - Molam

▶ Artykuł: AVIKO FOOD SERVICE: Podróże kształcą.

ZASKOCZENIE
19:00 - 19:30
„Plate: senses and stories” - wielozmysłowe doświadczenie na 10 stołach

prowadząca:
Daria Pawlewska - THE FOODIE PHILOSOPHER

opieka artystyczna:
prof. Anna Królikiewicz - ASP Gdańsk

ekspresje kulinarne

Iwona Niemczewska - San Pellegrino, Z drugiej strony lustra
Jakub Steuermark - AVIKO
Rafał Koziorzemski - Fisherman
Jacek Koprowski/Krzysztof Konieczny - Fino/Neon


Ceramika w doświadczeniu kulinarnym

Tomasz Miszczak - TABLEART


profesjonalny pairing na na bazie produktów marki Chopin

barmański pairing

Aleksander Rosłonek - Stacja Food Hall w Gdańsku
Maciej Bozek - Hotel Grand Lubicz

19:30 - 20:00
WIELKI FINAŁ

Agnieszka Małkiewicz - FOR
Daria Pawlewska - THE FOODIE PHILOSOPHER
Marcin Wajda - Winterhalter

Nagrody Specjalne dla TOP 10 TWÓRCÓW RESTAURACJI w kategorii Experience & Design


Nagroda ELLE

Nagroda Publiczności


20:30 - 24:00
AFTER PARTY

Zapraszamy do White Marlin

powitanie
Łukasz Burda - White Marlin

degustacja
Tomasz Purol - White Marlin

KOGO ZAPRASZAMY NA SPOTKANIA MADE FOR RESTAURANT?

 

  • Restauratorów, którzy chcą zarabiać i być fair,
  • Managerów z wiedzą, którą chcą się nią dzielić i poszerzać,
  • Sommelierów z aspiracjami i międzynarodowym apetytem,
  • Barmanów z przyszłością,
  • Szefów kuchni z biznesowymi ambicjami,
  • Producentów, dostawców i sprzedawców, którzy chcą rozumieć swoich klientów,
  • Media, które chcą być blisko branży gastronomicznej.

PARTNERZY

 

To dzięki nim robimy konferencję! Wspierają nas Partnerzy, którzy dołączają do naszych działań swoje cegiełki wiedzy i doświadczeń. Prezentujemy ich propozycje rozwiązań w czasie 2 edycji wydarzeń MADE FOR Restaurant w 2023 r. oraz w naszych kanałach mediowych.

ORGANIZATOR

PARTNERZY

PARTNERZY ORGANIZACYJNI

PARTNER AFTER PARTY

PARTNERZY STRATEGICZNI

PARTNERZY MEDIALNI

PARTNERZY KOMUNIKACYJNI

ZA DEKORACJE FLORYSTYCZNE ODPOWIADA

WSPÓŁPRACA Z FORBES

Współpracujemy z FORBES, czego efektem jest ranking
TOP 50 polskich Restauratorów FORBES&FOR.

Oto zwycięzcy Rankingu TOP 50 NAJLEPSZYCH RESTAURATORÓW W POLSCE 2023

MADE FOR RESTAURANT to
NAGRODY DLA NAJLEPSZYCH
RESTAURATORÓW

MADE FOR RESTAURANT - WARSZAWA 2023

Nagroda główna
Agnieszka i Marcin Chmielewscy

Nagroda specjalna
Anna Woźniak-Starak

Nagroda specjalna
Artur Jarczyński

MADE FOR RESTAURANT - KRAKÓW

Nagroda główna

Nagroda specjalna

MADE FOR RESTAURANT - SOPOT

Nagroda główna

MADE FOR RESTAURANT - WARSZAWA

Nagroda główna

Nagroda specjalna

KONTAKT

Dla Uczestników
e-mail: ms@forsolutions.pl
Dla Partnerów
e-mail: ja@forsolutions.pl