Business Party
INNOWACJE – PROWOKACJE?

INNOWACJE – PROWOKACJE to wieczorne Business Party, którego bohaterami będą opowieści i przekąski 6 wybitnych szefów kuchni, prowokacyjne drinki od 4 mistrzów miksologii oraz wina i sery – znany i popularny duet zaaranżowany przez znawców tematu. Na spotkanie zapraszamy 24 czerwca 2019 r. z okazji specjalnej edycji konferencji MADE FOR RESTAURANT we Wrocławiu, organizowanej po raz pierwszy we współpracy z Miastem Wrocław.

Podczas wieczoru zapraszamy do odkrycia 3 sekcji, w których nasi partnerzy zadbają o niezapomniane doznania smakowe.

FOOD

6 wybitnych szefów kuchni, którzy przeniosą na talerze trendy z kulinarnego świata.
W menu pojawi się ZERO WASTE, VEGE/VEGAN oraz PRODUKT LOKALNY.

Piotr
Apanel
- gospodarz wieczoru

DoubleTree by Hilton Wroclaw

Szef kuchni w OVO Bar & Restaurant i hotelu DoubleTree by Hilton Wroclaw. Doświadczenie zdobywał we wroc
czytaj więcej >

Piotr Apanel - gospodarz wieczoru

DoubleTree by Hilton Wroclaw

Szef kuchni w OVO Bar & Restaurant i hotelu DoubleTree by Hilton Wroclaw. Doświadczenie zdobywał we wrocławskim Mosaiqe Restaurant & Wine Lounge (Head Chef), The Blue Bicycle w Yorku (Sous Chef), Four High Petergate Hotel & Bistro w Yorku (Junior Sous Chef), a także w restauracjach uhonorowanych gwiazdkami Michelin – Le Champignon Sauvage w Cheltenham, londyńskich The Savoy i Claridge’s. Pracował także w restauracji Gordona Ramsaya – Maze w Londynie. W OVO Bar & Restaurant kieruje około 20-osobowym zespołem.

Adrian
Bęben

Oda Bistro

Szef Kuchni i współtwórca Oda Bistro. Sam siebie nazywa samoukiem – pasjonatą. Swoją przygodę z gotowa
czytaj więcej >

Adrian Bęben

Oda Bistro

Szef Kuchni i współtwórca Oda Bistro. Sam siebie nazywa samoukiem – pasjonatą. Swoją przygodę z gotowaniem zaczął w domu, pod kuchennym stołem swojej babci – jego kuchnia do tej pory często sięga po smaki dzieciństwa. . Przez ostatnie parę lat skupiony na poszukiwaniu siebie. Po dłuższej przygodzie z motocrosem pojawiło się gotowanie, które całkowicie odmieniło jego życie. Pierwszy szlify zdobywał w 4* butikowym hotelu, gdzie szybko awansował na stanowisko szefa kuchni. Kolejnym krokiem były wydarzenia pop upowe, a także praca we własnej już restauracji w Bielsku - Białej, która po trzech miesiącach wyróżniona została przez przewodnik GM. Większa potrzeba rozwoju, sprawdzenia siebie i doświadczania nowego zaprowadziły Adriana finalnie do Wrocławia. Obecnie swoje idee i filozofię życia przekłada na autorskie talerze w Oda Bistro. Jego kuchnia, to kuchnia produktu, to on gra główną rolę na minimalistycznych talerzach. Współpracuje z lokalnymi dostawcami i rolnikami, których zna osobiście. Odtwarza zapomnianą, przedwojenną kuchnię polską, ortodoksyjnie sezonową, opartą o terroir, fair trade i zawsze powtarza, że „myśląc globalnie – działa lokalnie”. Jego idol to Freddie Mercury.

Marek
Burkacki

Instytut Kulinarny Transgourmet

Związany z branżą gastronomiczną od ponad dwudziestu lat, swoją pracę rozpoczynał w Warszawskim hotelu
czytaj więcej >

Marek Burkacki

Instytut Kulinarny Transgourmet

Związany z branżą gastronomiczną od ponad dwudziestu lat, swoją pracę rozpoczynał w Warszawskim hotelu Mercure, następnie pracował w Klubie Polskiej Rady Biznesu- Pałacu Sobańskich na stanowisku chef de partie. Ostatnie lata to praca w Hotelu Le Regina jako sous chef. W swojej karierze gotował dla najważniejszych osób w państwie, czołowych polityków i aktorów. Brał udział w nagrywaniu kulinarnych programów emitowanych w telewizji, uczestniczył w festiwalach i konkursach. Obecnie pełni rolę szefa kuchni w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.

Grzegorz
Firkowski

Stół na Szwedzkiej

Gotuje zawodowo już ponad dekadę. Skończył wrocławską Szkołę Gastronomiczną na ul. Kamiennej 86 otrzy
czytaj więcej >

Grzegorz Firkowski

Stół na Szwedzkiej

Gotuje zawodowo już ponad dekadę. Skończył wrocławską Szkołę Gastronomiczną na ul. Kamiennej 86 otrzymując najlepsze oceny i wieńcząc ten rozdział w swoim życiu zdobyciem pucharu w konkursie gotowania 4 miast w 2005 roku. Jako dziecko Grzesiek był zabierany przez tatę do kuchni swojej Babci, która była profesjonalną kucharką - to to, co w pierwszej kolejności wpłynęło na jego wrażliwość kulinarną i zainspirowało do dalszej wędrówki w stronę zawodowego gotowania. Potem chętnie oglądał w akcji Gordona Ramseya, Heston Blumenthala i Jamie'go Olivera. Po szkole we Wrocławiu, Grzegorz wyjechał do Wielkiej Brytanii i został samoukiem. Pracował głównie w hotelach (w Liverpoolu i Londynie), gdzie zdobywał masę doświadczeń, obserwował pracę zespołu i wyrabiał własną markę. W międzyczasie współpracował z ogromną firmą cateringową (Fiona Frith), która obsługiwała rozmaite imprezy, między innymi na Ibizie. To dzięki niej miał okazję gotować dla artysty Damiena Hirsta czy zespołu Kasabian. Stół na Szwedzkiej nie powstał oczywiście znikąd. To w grudniu 2015 roku zaczął mieć swoje realne kształty, ale w umyśle Grzegorza rodził się przez wiele lat jego wytężonej pracy i nabierania doświadczeń. Dzięki jego pasji i sumie umiejętności Stół stał się całkowicie profesjonalną kuchnią.

Mariola
Monczak

Pod Papugami

Silna, ambitna, energiczna, pełna pasji i zawsze uśmiechnięta. Mariola Monczak, Szefowa Kuchni Pod Papugami
czytaj więcej >

Mariola Monczak

Pod Papugami

Silna, ambitna, energiczna, pełna pasji i zawsze uśmiechnięta. Mariola Monczak, Szefowa Kuchni Pod Papugami kocha gotować. Od 19 lat jest związana z restauracją Pod Papugami, a od 7 lat jest Szefem Kuchni. Zajęła pierwsze miejsce w Kulinarnym Rajdzie Mistrzów i zakwalifikowała się do finału Kulinarnego Pucharu Polski. Odbyła staż w prestiżowym Institut Paul Bocuse w Lyonie i bierze aktywny udział w wszelkich akcjach społecznościowych związanych z kuchnią, gotowaniem, czy promowaniem zdrowego żywienia. Sezonowość, jakość i pasja - te trzy słowa w pełni opisują jej kuchnię.

Tomasz
Wencek

Dinette

"Przygodę z zawodowym gotowaniem rozpocząłem ponad 7 lat temu pod okiem Pawła Bieganowskiego w Dinette. Uc
czytaj więcej >

Tomasz Wencek

Dinette

"Przygodę z zawodowym gotowaniem rozpocząłem ponad 7 lat temu pod okiem Pawła Bieganowskiego w Dinette. Uczyłem się podstaw, zasad rządzących kuchnią, prawdziwych technik i szczerego gotowania. Dzięki wielu godzinom spędzonym z Pawłem w kuchni nabrałem pewności siebie i odwagi, aby wyjechać i uczyć się od najlepszych. Doświadczenie zdobywałem pracując w Barcelonie w restauracji Coure oraz Alkimia (1*). Tam nauczyłem się jak ważna jest dobra organizacji pracy w kuchni oraz produkt i podejście do niego. Te doświadczenia staram się przekuwać na codzienną pracę w Dinette. Wraz z całym zespołem staramy się przenosić na talerze znane polskie i międzynarodowe klasyki oraz produkty, dodając coś zaskakującego od sobie. Dla naszych Gości staramy się gotować uczciwie, tworzyć menu z równowagą - znajdują się tam dania bardzo komfortowe ale i takie, które są zupełnie nieoczywiste i zaskakujące''

WINO I SERY

Degustacja win innowacyjnych i tradycyjnych połączona z degustacją serów. Starannie wyselekcjonowane produkty pozwolą na eksperymentalne łączenie smaków i odkrycie połączeń, które zaskoczą najbardziej wymagające podniebienia. Wina i sery przygotowali nasi partnerzy – Wine Direct oraz Skarby Serowara.

DRINKI

Barmański świat pokazany przez pryzmat nowatorskich drinków, przygotowanych przez 4 wybitnych
specjalistów w dziedzinie miksologii.

Artur
Wawrzyszczak

Ambasador marki Chopin Vodka

Właściciel firm eventowych Grupa Artiwa oraz WOW Event, a także Brand Ambasador wódki Chopin na terenie Po
czytaj więcej >

Artur Wawrzyszczak

Ambasador marki Chopin Vodka

Właściciel firm eventowych Grupa Artiwa oraz WOW Event, a także Brand Ambasador wódki Chopin na terenie Polski. Z barmaństwem związany od 2007 roku, kiedy w pracy na Cyprze pierwszy raz wszedł za bar – i tak już zostało. Po powrocie do kraju pracował od najniższego szczebla kariery, jednak ciągle się szkoląc. Od 2010 roku członek Stowarzyszenia Polskich Barmanów. Pracował w najlepszych restauracjach w Warszawie. Uwielbia parować dania z koktajlami. Absolwent The Elite Bartenders Course Singapore 2015. Barman roku 2018 Stowarzyszenia Polskich Barmanów. Zwycięzca Finały Calvados Nouvelle Vogue 2019 – Francja Normandia.

Krzysztof
Musielak

The Bridge MGallery by Sofitel Wroclaw

Pracuje za barem od 7 lat, obecnie w hotelu The Bridge MGallery by Sofitel Wroclaw. Brał udział w wielu kon
czytaj więcej >

Krzysztof Musielak

The Bridge MGallery by Sofitel Wroclaw

Pracuje za barem od 7 lat, obecnie w hotelu The Bridge MGallery by Sofitel Wroclaw. Brał udział w wielu konkursach barmańskich i reprezentował Polskę za granicą. Prywatnie interesuje się sportem, historia i filmem.

Tymon
Straburzyński

Młoda Polska

Od 8 lat niezmiennie z zajawką na pracę za barem. Miał okazję pracować oraz prowadzić bary cocktailowe,
czytaj więcej >

Tymon Straburzyński

Młoda Polska

Od 8 lat niezmiennie z zajawką na pracę za barem. Miał okazję pracować oraz prowadzić bary cocktailowe, klubowe, restauracyjne oraz przez krótki epizod w stolicy bar w pięciogwiazdkowym Hotelu Warszawa. Teraz powrócił do Wrocławia aby współtworzyć projekt jakim jest Młoda Polska - bistro z autorską kuchnią Beaty Śniechowskiej. Amator gorzkich i ziołowych smaków oraz dobrej jakości white spirits. Laureat wielu konkursów barmańskich dzięki czemu miał okazje zwiedzić i poznać kulturę takich krajów jak Meksyk, Chiny, USA, Rosja, Hiszpania czy Szkocja. Współzałożyciel szkoły barmańskiej jaką jest Bartelier - Wrocławski Warsztat Barmański.

Michał
Walentynowicz

DoubleTree by Hilton

Przygodę ze sztuką barmańską zaczął 5 lat temu, bardzo intensywnie nabierając doświadczenia. Pracował
czytaj więcej >

Michał Walentynowicz

DoubleTree by Hilton

Przygodę ze sztuką barmańską zaczął 5 lat temu, bardzo intensywnie nabierając doświadczenia. Pracował w kilku znanych wrocławskich lokalach by trafić do Hamburga, gdzie miał okazję pracować pod okiem Joerga Meyera, oraz m. in. z Alexem Krateną czy Svenem Sudeckiem. Tworząc nowe kompozycje szuka balansu między smakiem a prostotą. Stara się popularyzować kategorię "white sprits" oraz lekkie, orzeźwiające koktajle. Prywatnie wielbiciel fotografii ulicznej, lokalnego podejścia w kuchni oraz szachów.

Partnerem strefy DRINKI jest

BILETY

Chciałbyś rozwinąć sieć branżowych kontaktów, ale nie udało Ci się dotrzeć na konferencję MADE FOR Restaurant? Dołącz do nas na Wieczorne Business Party i wykorzystaj siłę networkingu!

Dla osób, które nie uczestniczyły w konferencji istnieje możliwość zakupu biletu wyłącznie
na Wieczorne Business Party w cenie 150 zł / netto.

Dla uczestników konferencji MADE FOR Restaurant
WSTĘP WOLNY

PARTNERZY WIECZORU

SPRAWDŹ RÓWNIEŻ