MADE Evolution fof HoReCa
fb-icon insta-icon insta-icon youtube-icon

Zaczynajmy

MADE Travel

MADE Travel2019-01-14T15:42:50+01:00

MADE Travel

Projekt wystartował jesienią 2018 r. Jego pierwsza odsłona została zrealizowana wspólnie z firmą AGED dla marki Liebherr, producenta wysokiej klasy sprzętu chłodniczego. Zaproszeni do współpracy prężni restauratorzy z całej Polski odwiedzają Gospodarzy kolacji i w niecodziennych okolicznościach zasiadają wspólnie z nimi do rozmów o swojej codzienności biznesowej.

W pierwszej edycji Gospodarzami projektu zostali: Krzysztof Janiszewski (Senses), Piotr Popiński (Dom Wódki), Agnieszka i Marcin Kręgliccy (Opasły Tom), Mariusz Diakowski (Stary Dom), Radosław Fronc (Szara Gęś).

Informacja prasowa: http://madetalks.pl/w-niecodzienny-sposob-o-biznesowej-codziennosci-rusza-nowy-projekt-made-travel-by-liebherr/

Relacja z projektu: http://madetalks.pl/kulinarno-biznesowe-kolacje-made-travel-by-liebherr/

Rekomendacje

Moje wrażenia z kolacji MADE Travel by Liebherr są jak najbardziej pozytywne i bardzo jest mi miło, że miałam okazję wziąć w niej udział. Myślę, że każdy, kto dostanie zaproszenie na kolację z tego cyklu niech się nie waha, tylko niech czym prędzej potwierdzi swój udział. Jest to świetna okazja do tego, żeby poznać ludzi z branży, żeby się wymienić wrażeniami, no ale też wzajemnie trochę poinspirować i  podyskutować. Podczas kolacji w Senses oprócz tego, że poznaliśmy się wszyscy, co było naprawdę kapitalne, to też wymieniliśmy się swoimi poglądami na temat fine diningu, na temat tego, w którym kierunku to idzie, czy jest sens, żeby się rozwijało i czym tak naprawdę jest, a czym nie jest fine-dining.. To jest bardzo inspirujące, bardzo ciekawe miejsce do spotkania ludzi, miejsce do wymiany inspirujących wrażeń i poglądów.

Jolanta Jurkowlaniec, Restauratorka, Dinette oraz Di Cafe Deli

Kolacja w Szarej Gęsi (cykl MADE Travel by Liebherr) była dla mnie ogromną przygodą pełną inspiracji, ciekawych zagadnień, róznic, poglądów na biznes gastronomiczny. Cieszę się, że miałem okazję uczestniczyć w kolacji, życzę rozwoju kolejnych edycji oraz innych projektów pod patronatem MADE!

Robert Jelonek, Szef Kuchni, Plac Nowy 1

Kolacja to doskonały sposób na wymianę doświadczeń i popatrzenie trochę szerzej na swój biznes. Nagle okazuje się, że pewne problemy nie dotyczą tylko ciebie ale widzi je więcej osób. Dla rozpoczynającego przygodę na swój rachunek gastronoma, takie spotkanie to możliwość podglądania tych najlepszych. Budowane w ten sposób doświadczenie pomaga rozwijać pewność siebie i wiarę że moje pomysły też mają sens skoro osoba obok mnie ma podobne zdanie. Sama możliwość zwiedzania innego lokalu z jego właścicielem i poznanie jego historii i strategii to coś niepowtarzalnego. Detale które poznasz dadzą Ci know how który z pewnością przydadzą się w mojej działalności. Polecam z całego serca i życzę sobie i pozostałym uczestnikom jeszcze więcej tego typu spotkań.

Andrzej Rachwalski, Restaurator, m.in. Z Ust do Ust

Jedynie pozytywne wrażenia z tego spotkania pozostaną w mojej pamięci, nie tylko ze względu na bardzo interesującą wymianę poglądów w gronie tak wybitnych gości ale również z atmosfery jaka towarzyszyła nam tego wieczoru. Gratuluję pomysłu i z radością też skromnie zgłaszam chęć zorganizowania jednego ze spotkań w przyszłorocznym cyklu. 🙂

Piotr Chłopecki, Dyrektor Zarządzający, Grupa Fajny Kraków

Absolutnie inspirująca kolacja w Towarzystwie doświadczonych Restauratorów. Przemiła atmosfera. Ogrom wszelakich opowieści i spostrzeżeń z naszej branży + otwarci Uczestnicy. Dla mnie dużą przyjemnością było współuczestniczyć w Państwa wydarzeniu. Zapamiętam opowieści Państwa Kręglickich o początkach Ich drogi oraz różne i bardzo odmienne punkty widzenia na temat Excela. A wszystko to przy suto zastawionym stole i pysznym winie. Dziękuję.

Gaweł Czajka, Restaurator, Cały Gaweł Cantine Bar & Cafe

Jest mi niezmiernie miło, że mogłam uczestniczyć w spotkaniu. Nie spodziewałam się, że są Państwo zainteresowani również Restauracjami Hotelowymi i osobami, które jako lider obiektu, a nie prowadzący samą Restaurację zajmują się tym biznesem. Tym bardziej, że nasza Restauracja oficjalnie powstała zaledwie kilka dni wcześniej. Z przyjemnością wysłuchałam restauratorów, którzy z pasją zajmują się Restauracjami, powielają swój pozytywny ”know how”,  a działania na rynku są dla nich wyzwaniem. Nie z wszystkimi poruszanymi kwestiami się zgadzam, traktuję spotkanie – tak jak Pani napisała – jako networking i wymianę doświadczeń. Cieszę się, że miałam szansę wypowiedzi na poruszane kwestie. Wydarzenie i sam serwis na jak najwyższym poziomie. Jeszcze raz bardzo dziękuję za zaproszenie. Na długo pozostanie w mojej pamięci, a nawiązane kontakty biznesowe na pewno zaowocują w przyszłości.

Marta Komar, Dyrektor Hotelu Diament Plaza

Kolacja MADE Travel jest w mojej pamięci czymś naprawdę wyjątkowym. Zostaliśmy wpuszczeni w progi restauracji zanim ta otworzyła się na innych gości (i to nie byle jakiej restauracji-myślę że większość osób przy stole wyczekiwała jej otwarcia w tamtym momencie). Atmosfera przy kolacyjnym stole dalece różni się od tej w salach konferencyjnych i to jest chyba najsilniejsza strona tego przedsięwzięcia.
Masz okazję porozmawiać z innymi restauratorami w warunkach w których jest dużo czasu i miejsca na to by każdy powiedział co myśli. Można powiedzieć więcej nie trzeba wiele tłumaczyć bo jest się wśród “swoich”. Czyli mówi się podobnym językiem (językiem ludzi skalanych gastronomią 😉 )
Byłem tylko na jednej kolacji więc nie mam porównania. Ale można przypuszczać że każda jest zupełnie inna. Bo to co o niej decyduje to mieszanka ludzi, doświadczeń i temperamentów.
Co było bardzo wyraźnie widać w Opasłym Tomie. Dla mnie bezcenne jest to że chociaż kolacja jest w Warszawie to rozmawia się z ludźmi z Trójmiasta, Poznania, Krakowa.
Taki mocny networking daje o wiele więcej niż spotkanie restauratorów z jednego miasta.

Paweł Kałużny, Właściciel Guest Experience Think Tank

Kolacja była ciekawym doświadczeniem. Miłe i inspirujące spotkanie w gronie osób związanych z branżą restauracyjną,  połączone z wymianą myśli i poglądów.  Warto było zostać gospodarzem wieczoru, w wyniku czego mogłem poznać ciekawych i inspirujących ludzi z różnych regionów kraju, którzy współtworzą polską scenę gastronomiczną.

Piotr Popiński, Restaurator, m.in. Elixir by Dom Wódki

Kolacja z cyklu MADE Travel, w której miałem przyjemność uczestniczyć, pragnę podsumować w następujących słowach: wspaniała atmosfera miejsca, ludzie pełni pasji, nowe kontakty, rzeczowe spotkanie. Gratuluję pomysłu, kibicuję Państwa kolejnym inicjatywom.

Wiesław Prusiecki, Właściciel City Park Hotel

Galeria zdjęć z wydarzenia

POWRÓT

Zostaw nam wiadomość

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres email informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od FOR Sp. z o.o. ul. Szajnochy 5/1, 01-637 Warszawa. Państwa dane osobowe są administrowane przez FOR Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Państwa dane osobowe są gromadzone poprzez strony internetowe w przypadku gdy zechcą Państwo poprzez dedykowany formularz wyrazić zgodę na otrzymywanie od nas komunikacji marketingowej, w tym newsletterów dotyczących naszych usług oraz innych informacji dotyczących branży gastronomicznej. Administrator może również przetwarzać dane w jego usprawiedliwionych celach, jakim jest w szczególności marketing bezpośredni produktów i usług oraz badanie satysfakcji Klienta. Gromadzimy również informacje z Państwa urządzeń i aplikacji jakich wykorzystujecie do skorzystania z naszych stron internetowych, takie jak adres IP. Odbiorcami Państwa danych są dostawcy usług poczty elektronicznej, rozwiązań informatycznych gromadzących dane niezbędne do wysyłki newslettera. Szczegółowe informacje dotyczące zasad przetwarzania danych osobowych, przysługujących Państwu uprawnień oraz czasu przetwarzania danych osobowych zamieszczone są w Polityce Prywatności zamieszczonej na stronie https://forsolutions.pl/polityka-prywatnosci/.

FreshMail.pl