MADE Evolution fof HoReCa
fb-icon insta-icon insta-icon youtube-icon

Zaczynajmy

DineART – Sztuka wokół stołu

//DineART – Sztuka wokół stołu
DineART – Sztuka wokół stołu2019-01-14T19:58:04+02:00

DineART – Sztuka wokół stołu

Misja projektu to edukacja i rozwój rynku w zakresie stylizacji i sztuki wokół stołu oraz promocja osób, które tworzą te doznania. DineART zakłada cykl wydarzeń, działań i spotkań oraz kompleksową współpracę z ekspertami w zakresie estetyki stołu: szefami kuchni, stylistami, sommelierami, florystami oraz reżyserami przyjęć. Mecenasem projektu jest firma Dajar.

Inauguracja DineART odbyła się 5 września 2018 r.; podczas wydarzenia spotkało się ponad 200 przedstawicieli polskiej sceny gastro. Partnerami artystycznymi wydarzenia zostali KUKBUK, School of Form, Dobre Wnętrze.

Na scenie podczas części merytorycznej wydarzenia wystąpili: Daria Pawlewska (red. naczelna KUKBUK), Anna Theiss (ekspertka rynku sztuki, która objęła opiekę merytoryczną nad projektem DineART), Łukasz Kos (architekt projektujący m.in. restauracje), Marcin Koch (warszawski restaurator, mający w swoim portfolio Bazar Kocha oraz Talerzyki), oraz Magdalena Pilaczyńska (graficzka magazynu KUKBUK), Hiroshi Tsunoda (Hiroshi Tsunoda Design Studio), Agnieszka Kręglicka (warszawska restauratorka – Kręgliccy, Restauracje i Catering), Agnieszka Górska (założycielka Ulala Chef), Krzysztof Cybruch (założyciel Targu Śniadaniowego), Ewa Malika Szyc-Juchnowicz (restauratorka i szefowa kuchni – restauracja Malika, Machina Eats&Beats), Marcin Cieślikowski (prezes Masters Catering w Krakowie), Marta Bradshaw (założycielka Eataway), Paweł Kałużny (Guest Experience Think Tank).

W strefie ekspozycji uczestnicy wydarzenia zapoznawali się z szeroką ofertą wiodących Partnerów firmy Dajar, dostarczających ceramikę, sztućce, szkło i sprzęt gastronomiczny. Swoje portfolio zaprezentowali: Ambition, APS, Ariane, Arcoroc, Bauscher, Cambro, Chef&Sommelier, Churchill, Degrenne, Hepp, Pasabahce, Pintinox, Sola oraz Zanussi Professional.

Wieczorną Galę Mody Kulinarnej przygotowali szefowie kuchni: Sylwia Stachyra, Marcin Filipkiewicz, Łukasz Budzik oraz Mateusz Gazda.

Strona www projektu: http://dineart.pl/

Informacja prasowa: http://madetalks.pl/dineart-sztuka-wokol-stolu/

Relacja: http://madetalks.pl/dineart-sztuka-wokol-stolu-relacja-z-wydarzenia-5-09-2018/

Rekomendacje

Gdyby nie MADE, to DineART chyba by nie było. Pewnie zorganizowalibyśmy wydarzenie dla naszych gości, ale mogłaby ona nie przybrać takiej formy, nie poszłaby zapewne w tym kierunku. Nie byłaby, chyba mogę to powiedzieć: tak wyjątkowa, jak właśnie DineART. Wkład kreatywny MADE w sam koncept był naprawdę duży, w związku z tym pod tym względem MADE należy się olbrzymi szacunek za przygotowanie tego konceptu, o którym już od pierwszego spotkania, od pierwszej prezentacji, wiedzieliśmy, że to właśnie to, czego szukaliśmy. Od razu wiedzieliśmy, że jest to coś, co jest na tyle nośne, że będzie mogło być powtarzane, że pod tym samym hasłem może zmieścić dużo treści, które nas identyfikują, z którymi chcemy się identyfikować.

Współpraca układała nam się bardzo dobrze. Mieliśmy cały czas poczucie, że ktoś ma kontrolę nad tym, co się dzieje, mimo naturalnych problemów po drodze, okoliczności, które powodowały, że trzeba było być kreatywnym również w zakresie stricte organizacyjnym, u podstaw całego tego wydarzenia, żeby przeprowadzić to w takim formacie, w jakim sobie zamarzyliśmy. To wszystko się udało. Wydaje mi się też, że poza takimi kwestiami stricte merytorycznymi,  rozumieliśmy się dobrze od samego początku.

Adam Fecenec, Manager Dajar Horeca, Lider projektu DineART

Galeria zdjęć z wydarzenia

POWRÓT

Zostaw nam wiadomość

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres email informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od FOR Sp. z o.o. ul. Szajnochy 5/1, 01-637 Warszawa. Państwa dane osobowe są administrowane przez FOR Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Państwa dane osobowe są gromadzone poprzez strony internetowe w przypadku gdy zechcą Państwo poprzez dedykowany formularz wyrazić zgodę na otrzymywanie od nas komunikacji marketingowej, w tym newsletterów dotyczących naszych usług oraz innych informacji dotyczących branży gastronomicznej. Administrator może również przetwarzać dane w jego usprawiedliwionych celach, jakim jest w szczególności marketing bezpośredni produktów i usług oraz badanie satysfakcji Klienta. Gromadzimy również informacje z Państwa urządzeń i aplikacji jakich wykorzystujecie do skorzystania z naszych stron internetowych, takie jak adres IP. Odbiorcami Państwa danych są dostawcy usług poczty elektronicznej, rozwiązań informatycznych gromadzących dane niezbędne do wysyłki newslettera. Szczegółowe informacje dotyczące zasad przetwarzania danych osobowych, przysługujących Państwu uprawnień oraz czasu przetwarzania danych osobowych zamieszczone są w Polityce Prywatności zamieszczonej na stronie https://forsolutions.pl/polityka-prywatnosci/.

FreshMail.pl